x

Knjiga Fikreta Hodžića među najprodavanijim!

Najprodavanija knjiga u sarajevskim knjižarama od kraja 2013. godine do februara 2014. godine je knjiga „Četrdeset pravila ljubavi“, roman o Rumiju, turske spisateljice Elif Shafak. Od domaćih autora najtraženija je knjiga voditelja televizije ``Hayat“ Fikreta Hodžića „…I ja sam iz Srebrenice“, pokazalo je istraživanje bh. novinske agencija ``Patria“ (NAP).

Knjiga o Rumiju koja se najbolje prodaje je, kako kažu recenzenti čudesna priča o ljubavi i duhovnoj čežnji, istraživanje univerzalne želje za prisnošću. Veoma dobro se se prodaje i trilogija erotskih romana ``Pedeset nijansi – Siva“ , ``Pedeset nijansi – Mračnije“ i ``Pedeset nijansi – Oslobođeni“ autorice E. L. James (Džejms).

``Rukopis iz Akre“ roman Paula Coelha, koji je za kratko vrijeme u 2013. godini postao bestseler u Americi, Velikoj Britaniji, Francuskoj i mnogim drugim državama, kod nas je i danas jedna od najprodavanijih knjiga.

``A planine su odjekivale“ roman autora svjetskih bestselera ``Lovac na zmajeve“ i ``Hiljadu sjajnih sunaca.“ Khaleda Hosseinija. Od bh. autora dobro se prodaju i knjige: ``Sandale“ autora Bekima Sejramovića, ``Sarajevski Marlboro“ zbirka priča bosanskohercegovačkog pisca i novinara Miljenka Jergovića. ``Tajna džema od malina“ zbirka priča Karima Zaimovića. ``Sarajevo, moj grad`` knjiga grupe autora u izdanju Izdavačke kuće ``Rabic``.

Izvor:novovrijeme.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.