x

Koja pjevačica je dio ekipe filma ``Hiljadarka``?

Ako ste se ikad pitali kako je to bilo 50-tih godina prošlog vijeka u  zemlji meraka, poštenih i vrijednih radnika, uskoro ćete saznati. Naime,uveliko se radi na snimanju novog filmskog projekta pod imenom ``Hiljadarka``, poznatog bh. pisca Zilhada Ključaninaa pod rediteljskom palicom Nenada Đurića. 

Film ``Hiljadarka`` koji će premijerno biti predstavljen publici sljedeće godine priča priču o rudaru Atifu Kutroviću,poštenom, uzornom i vrijednom rudaru koji traži svoje mjesto pod suncem. Kakav je bio život u tom komunistgičkom periodu, otkrit će odlična glumačka postava koju čine Nikola Kojo,Armin Omerović, Aida Bukva,Branislav Trifunović i mnogi drugi. 

 

Merak u film unosi poznata estradna umjetnica koja je svojim glasom uljepšala težak život rudara je i naša Ruža Efendić, u javnosti poznata kao balkanska Ruža. Ruža u filmu ``Hiljadarka`` ima svoju sudbinsku ulogu - žena koja donosi odušak, merak i zaborav svih briga uz pjesmu. Uz nju, njen glas i harizmu svi problemi nestaju u malom rudarskom gradu.

 

``Velika mi je čast što sam dio ovako divne ekipe i ovakvog fantastičnog projekta. Ponosna sam i sretna što svojom pjesmom i  pojavom u filmu mogu prikazati jednu životnu priču čovjeka koji je radom postigao ono što imperativ života - poštenje i iskrenost. Unijela sam svoju dušu u pjesmu i nadam se da će to publika uspjeti da vidi na filmskom platnu``, dodala je Ruža.

 

Ruža nakon filmskih obaveza nastavlja sa snimanjem novih pjesma u saradnji sa ekipom studija ``Tempo``. Vrlo brzo će svjetlost dana ugledati nova pjesma koja će zasigurno biti veliki hit poput pjesama ``Svi su mi pričali`` i ``Rođendan``, koje su djelo profesionalne ekipe studija ``Tempo``.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.