x

Kokosovo ulje čudo za organizam!

Ogromna potražnja za kokosovim uljem ovih dana jednostavno ne prestaje. To je potpuno opravdano jer je ono zbilja univerzalan i savršen proizvod, jednostavno ga nikada dosta u prehrani, kozmetici i domaćinstvu.

Kao prvo, fantastično je u kuhinji kao jedna od najkvalitetnijih i najstabilnijih masnoća za termičku obradu. A tek ukus djevičanskog kokosovog ulja u gotovim jelima… Rajski i super zdravo!

 

Nedavne studije demonstrirale su moć kokosovog ulja – 48 sati unutar tretmana metodično je uništilo 93 posto kancerogenih stanica! Kako?

 

Kokosovo ulje sadrži laurinsku kiselinu (ima je u majčinom mlijeku), komponentu koja stvara ekstremni oksidativni stres u tim opasnim stanicama i čini ih osjetljivima na oksidaciju.

 

Zbog masnih kiselina i srednjih lanaca triglicerida ubrzava metabolizam, i na čudesan način pomaže i u brzom gubitku kilograma.

 

Također je esencijalno prirodno sredstvo za ljepotu. Zašto?

 

Kokosovo ulje ima niz primjena u kozmetici.

 

Ono može biti ključni sastojak u izradi vlastitog sredstva za sunčanje koje će vam pomoći da izbjegnete štetne kemikalije iz većine komercijalnih brendova.

 

Slobodno njime možete svakodnevno njegovati bilo koji dio tijela od lica, pa do peta. Genijalni miris i potpuna hidratacija – plus možete ga i polizati…

 

Što više, odlična je i zamjena za komercijalne zubne pase krcate štetnim fluoridima.

 

Poznato je i da je kokosovo ulje jedan od najmoćnijih sastojaka u prirodnoj njezi kose. Ono djeluje antimikrobno i antioksidativno, a trigliceridi u njemu pomažu u izgradnji kvalitetnijih vlasi.

 

No to nije kraj, s kokosovim uljem možete napraviti djelotvorni stimulator rasta kose koji je idealan za sve koji žele da im kosa brže raste, bude gušća, a posebno za one kojima kosa opada, lomi se, suha je i puca…

 

Svi sastojci u njemu poznati su kao sredstva za zdravlje kose. Zajedno čine jednu super recepturu koju bi svakako trebali isprobati, želite li dužu i bujniju kosu.

 

Kućni stimulirajući serum za kosu

 

Sastojci:

 

Jedna kašika organskog hladno presanog maslinovog ulja

 

Dvije kapi eteričnog ulja čajevca

 

Dvije kapi eteričnog ulja ružmarina

 

Pola šoljice djevičanskog hladno presanog kokosovog ulja

 

Priprema:

 

Otopite kokosovo ulje, čim se otopi maknite ga s vatre i u njega umiješajte ostale navedene sastojke. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zatim je ulijte u staklenku i zatvorite.

 

Upotreba:

 

Ovaj stimulator vlasišta najpraktičnije je koristiti na suhoj kosi prije pranja. Namažite čitavo vlasište sa smjesom (možete se koristiti blaznicom), pokrijte glavu s vrećicom ili celofanom i omotajte toplim ručnikom. Nakon minimalno petnaest minuta možete normalno oprati kosu. Postupak ponovite dva puta tjedno.

 

Želite li brže rezultate, možete svakodnevno nanositi stimulirajući serum za kosu ili ga ostavljati i preko noći na kosi.

 

Za vidljive rezultate potrebno je samo oko 2 mjeseca!

 

Kosa će biti bujnija, jača, fleksibilna, neće pucati, a postat će sjajna, zdrava i svilenkasta na dodir! Plus, mirisat će predivno na kokos!

 

Zašto je tako dobro?

 

Zbog svoje jedinstvene strukture, kokosovo ulje dubinski prodire u korijen kose i čini kosu intenzivno fleksibilnom, jakom i hidratiziranom. Ujedno prenosi i djelovanje ostalih sastojaka u serumu.

 

Ulje čajevca izvanredno je u borbi protiv peruti, pomaže u zacjeljivanju i protiv svraba tjemena. Djeluje protiv ušiju. Moguć je osjećaj hladnoće nakon nanošenja.

 

Ružmarinovo ulje s druge strane jača kosu i potiče opći rast kose. Popularno je kao sastojak za usporavanje prebrzog gubitka kose i rasta sijedih vlasi.

 

Zagrijano ružmarinovo ulje u kombinaciji s maslinovim uljem česta je kombinacija za jačanje kose.

 

Maslinovo ulje također se tradicionalno koristi za jačanje kose i brži rast. Pomaže u smanjivanju ćelavosti uzrokovane hormonima, obnavlja kosu i vlaži je, te pomaže nakon izlaganja agresivnim kemijskim sredstvima.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.