x

Kolaps saobraćaja u Sarajevu: U Buća Potoku bujica u potpunosti poplavila automobil!

Nevrijeme u Sarajevu izazvalo je veliki haos u saobraćaju, tramvajski saobraćaj je obustavljen, a jedan je automobil poplavljen u vodenoj bujici u podvožnjaku u naselju Buća Potok.

Usljed snažnog nevremena i velike količine kiše koja je pala u vrlo kratkom periodu, vodena je bujica ``zarobila`` automobil u podvožnjaku u Buća Potoku.

 

Sličnu su se slučajevi dešavali i ranije, kada usljed snažnog pljuska i velike količine kiše automobili ostaju zaglavljeni u vodi koja se skuplja u podvožnjaku, no ovo je prvi put da je aubomobil u potpunosti poplavljen vodom, za koju se pretpostavlja da je dubine od oko dva metra.

 

Trenutno se na ovom mjestu nalaze policajci. Iz Operativnog centra MUP-a KS potvrdili su da se saobraćaj odvija oteža te da je zabilježeno više manjih saobraćajnih nezgoda bez povrijeđenih osoba.

 

Podsjećamo, u predvečerje je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine zabilježeno veliko nevrijeme praćeno snažnim vjetrom, kišom i gradom, koje je uzrokovalo obustavljanje tramvajskog saobraćaja.

 

Snažno nevrijeme je u većem dijelu Sarajeva uzrokovalo nestanak struje, a najveće je nevrijeme zabilježeno u centru grada.

 

Tramvajski saobraćaj je obustavljen radi bezbjednosti građana.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.