x

Kolašinac se bori za laskavo priznanje!

Zvanična stranica Bundeslige objavila je anketu u kojoj bira najbolje igrače elitnog njemačkog takmičenja u prethodnoj sezoni. 

Od fudbalera iz Bosne i Hercegovine u konkurenciji se našao jedino Sead Kolašinac (23), koji je u užem izboru za najboljeg lijevog beka, zajedno sa Jonasom Hectorom iz Kolna i Marvinom Plattenhardtom iz Herthe.

 

Najbolji tim sezone će izabrati navijači, a do završetka glasanja ostalo je još 19 dana. Da bi zvanično postao najbolji lijevi bek Bundeslige, Kolašincu možete pomoći glasanjem na ovom linku!

 

Kolašinac iza sebe ima fantastičnu sezonu. Ove sezone je nastupio na 34 utakmice u kojima je postigao tri pogotka i tome dodao još devet asistencija, a šanse da i sljedeće sezone igra za Schalke su minimalne. 

 

Za našeg defanzivca će se po završetku sezone voditi velika bitka, jer će Schalke napustiti kao slobodan igrač zbog toga što sa svojim sadašnjim klubom neće produžiti ugovor koji mu ističe u junu. Kao klubovi koji su zainteresovani za njegove usluge spominju se Arsenal, Chelsea, Milan... 

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.