x

Koliko je novi Camaro ZL1 zapravo brz?!

Cinici bi rekli dovoljno da se papci u Porscheima sakriju, a vlasnici Mustanga bi rekli dovoljno da izdrži jedan krug i raspadne se.

A mi samo kažemo da je Chevrolet s ovim modernim retro-muscle-monstrumom napravio fenomenalan posao.

 

Skoro svaki puta kad se na ovom našem malenom internetskom kutku posvećenom svijetu automobila spomene Chevrolet Camaro, uvijek barem u kratkim crticama uslijedi priča o genezi i prelazak u domenu legendarnih automobila. Stoga ovaj puta jednostavno bježim od svega toga i poput Džele Hadžiselimovića odabirem neki drugi način pristupa tematici.

 

U skladu s tim odabirom, pucanj „drito u glavu“ bio bi: Chevrolet Camaro ZL1 upravo je razvalio svoje nekadašnje vrijeme, ono Mustanga GT350, te još nekolicinu vremena s kojima su se svojevremeno hvalili neki drugi (i puno razvikaniji) proizvođači i modeli.

 

To je otprilike ono bitno što se motalo po glavama tvoraca ovog automobila tijekom posljednjih dana, pa stoga ni najmanje ne čudi uspjeh izražen u minutama i sekundama.

 

No prije nego se prebacim na brojke koje se orijentiraju prema štoperici, vrijedi spomenuti kako novi Camaro ZL1 raspolaže s nekolicinom atributa čije brojke zadiru u neke druge opise. Naravno da dotične brojke nisu presudne za cijelu priču, ali u svakom slučaju imaju svoju ulogu, pa ako spomenemo tek 6,2 litre zapremine V8-motora, te 650 konja i preko 880 Nm maksimalnog okretnog momenta (buraz), već u teoriji postaje jasno kako je ovaj Camaro jedan itekako poseban sportski automobil koji je bilo kome u stanju razvući osmijeh na lice i pri tom osobu za volanom natjerati na nošenje aparatića za sluh.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.