x

Koliko vremena treba da se preboli raskid?!

Prekinuti dugu vezu, bilo da ste raskid inicirali vi ili da je odluku donela druga strana, nikad nije lako. Zato smo se pozabavili time koliko je vremena potrebno da se u potpunosti oporavimo i budemo spremni da krenemo dalje

Statistika pokazuje da žene češće raskidaju veze, ali one se nakon prekida nešto duže oporavljaju od muškaraca. Međutim, koliko nam zapravo vremena treba da zalečimo slomljeno srce i bivše momke i djevojke potpuno izbacimo iz sistema? 

 

Nauka tvrdi da je potrebno je strpeti se mjesec dana samoće za svaku godinu veze i tek onda ćemo preboleti bivšu ljubav. To znači, da ako danas raskinete petogodišnju romansu, vaše srce će biti otvoreno za novu vezu tek krajem januara slijedeće godine. 

 

Ipak, nije sve to tako jednostavno, jer preboljevanje raskida zavisi od mnoštva faktora, posebno kada je u pitanju velika ljubav. Takođe, neke osobe su po svojoj prirodi nostalične, pa im je potrebno mnogo više vremena da bi sebe ubedili da moraju da se otakače od propale veze. 

 

Nažalost, svaka dvanaesta osoba neće nikad preboleti veliko ljubavno razočaranje, a skoro svi nakon raskida osjećamo nesigurnost. Strah od toga da će se ponovo razočarati i biti poveđeni je kod šest odsto ljudi je toliko jak da su spremni da izgovore da nikad neće ponovo voljeti. 

 

Ženama u prosjeku treba 20 odsto duže vremena da bi ponovo bile “svoj na svome”, iako su one češće te koje raskidaju – u 58 odsto slučajeva. Muškarci su više usmereni na pozitivne stvari. Deset odsto njih se i u najgorim situacijama oslanjaju na ono dobro, pa tako raskid shvataju kao “oslobođenje od okova”, što isto radi i pet odsto dama. 

 

Koliko je vama trebalo da prebolite nesrećnu ljubav?

 

Izvor: telegraf.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.