x

Konačno predstavljena nova Lada Niva, tj sada Chevrolet Niva!

Iako izvan Rusije neće biti pod vlasništvom Lade, ovaj legendarni džip ipak kreće u nove pohode. Chevrolet NIVA će se proizvoditi pod palicom GM-AVTOVAZ-a, tj General Motorsa i ranijeg proizvođača AVTOVAZ-a, dok se ovo spajanje dogodilo se 2002. godine i od tada čekamo kako će izgledati nova NIVA.

Novi koncept predstavljen je nedavno na moskovskom međunarodnom auto showu i uključuje sve što je raniji model imao, performanse za off-road vožnju, prednje vitlo, rezervnu gumu, krovni nosač, dodatna svjetla i sve što je do sada krasilo Ladu NIVU.

 

Chevrolet NIVU pokretat će 1.8 literni benzinski motor koji će imati 30% veći moment nego današnja vozila. S tim dolazi mjenjač s 5 brzina, pogon na sva četiri kotača i svim dodacima koji dolaze u paketu (blokada diferencijala…)

 

Unutrašnjost će ipak biti komfornija nego ruski modeli, jer za ostala tržišta postoje zahtjevniji kupci koji su naviknuti na neke druge standarde. Uz standardnu opremu, uz Chevrolet NIVU dolazi i specijalna oprema koja će uključivati kompas, indikator vanjske temperature i pokazivač nagiba što je posebno dobro za avanturiste među vama.

 

Također, nova generacija Chevroleta NIVE djelo je pravog međunarodnog tima koji uključuje Čeha Ondreja Koromaza, koji je radio u GM Šangaj kao dizajner, talijanskih dizajnera “Blue Engineering” i naravno stare ekipe uz AVTOVAZA, koji su najbolje znali sve uključiti kako bi NIVA bila najbolja za najteže vremenske uvjete, a koji u Rusiji ne nedostaju.

 

Finalna verzija ovog automobila će u prodaju za manje od dvije godine i jedva čekamo da vidimo kako će se kretati cijena i što će oprema nuditi.

 

Izvor: macho.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.