Koncert nagrađenih studenata Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu!

31.05.2016 18:00
koncert-nagradenih-studenata-muzicke-akademije-univerziteta-u-sarajevu-main

Devete Majske muzičke svečanosti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu polagano se približavaju kraju, stoga su organizatori odlučili da jedan od posljednjih koncerata ovogodišnjeg festivalskog izdanja bude rezervisan za one najtalentovanije. Naime, koncert zakazan za utorak, 31.05.2016. godine u Domu Oružanih snaga BiH sa početkom u 20:00h, posvećen je studentima Akademije nagrađenim na prestižnim takmičenjima, a njihov nastup će zasigurno obradovati ljubitelje muzičke umjetnosti.

Publika će imati priliku uživati u interpretaciji Azmira Halilovića (harmonika) koji će izvesti djelo Suggestion diabolique Sergej Prokofieva (1891–1953), zatim Danijela Lovrića (harmonika) koji će se predstaviti sa djelom Jesenji pejsaži kompozitora Anatolij Kusjakova (1945–2007), te Edina Čekića (harmonika) koji će izvesti djelo Sonata br. 1 kompozitora Vjačeslav Semjonova (1946). Osim studenata harmonike, zavidno umjetničko znanje pokazat će i studenti klavira: Zerina Šabotić interpretirat će Sonatu br. 1 op. 1 kompozitora Sergej Prokofieva (1891–1953), a Monika Tadić predstavit će se djelima Venezia e Napoli-II Canzone i III Tarantella kompozitora Franz Liszta (1811–1886), dok će pod prstima Ivana Perkovića zazvučati ostvarenja Claudea Debussyja poput Prelude 12-Book 1 Minestrels i Prelude 6 General Lavine-eccentric Book 2, ali i Aleksandra Skrjabina Etude br. 5 op. 42. Jednaku pažnju zavrijeđuje i nastup talentovane flautistice Mirne Mlikote, koja će izvesti djelo Soliloquy for Solo Flute op. 44 autora Lowell Libermana.

 

Pozivamo vas da svojim prisustvom podržite koncert najtalentovanijih studenata Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu!


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.