x

Konjuh u trileru bolji od Bosne!

Iznimno kvalitetnu i sadržajnu rukometnu predstavu upriličili su u sarajevskoj dvorani ``Ramiz Salčin`` ekipe Bosne i Konjuha, a nakon 60 minuta slavili su gosti rezultatom 27:25.

U debiju Ejuba Kukavice njegovi igrači pokazali su ono što je novi trener i najavio: novu energiju te dobru igru u odbrani, na malo golova. 

 

Utakmica je obilovala taktičkim nadmudrivanjem. Trener gostiju Žikica Milosavljević dobro je znao da njegovom timu najveću prijetnju predstavlja Ratko Nikolić pa su ga udvajali. Kada bi proslavljeni i iskusni pivot ostajao sam jedan na jedan obično bi to rezultirao golom u mreži Konjuha ili barem sedmercem.

 

Gosti su prvi došli u vodstvo, Bosna je potom peokrenula, no na poluvrijeme se otišlo rezultatom 10:11. Čvrstoća kao nekad kada su dva tima vodila žestoke okršaje.

 

U 32. minuti Konjuh je prvi put imao dva razlike (12:10).

 

Bosna je do 39. golom Bračkovića preokrenula, da bi u 45. Konjuh realiziravši sedmerac ponovo došao u prednost (20:19). U tom momentu odbrane su malo popustile, ali su golmani bili pribrani i na visini zadatka.

 

U dramatičnom finišu rijetko su ekipe bile kompletne na parketu, a u takvoj konstelaciji bolje su snašli Živiničani.

 

Konjuh je prije meča značio za favorita, ali je Bosna i pored poraza pokazala značajan napredak u igri.

 

Po četiri gola kod gostiju su postigli Mirko Marčeta i Elvis Brkić, dok su u redovima domaćeg tima najbolji bili Alibegović Tarik sa sedam i Haris Brčaković s četiri gola.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.