x

Konyaspor potvrdio pregovore, Udinese povećao ponudu!

Transfer reprezentativca BiH Riada Bajića iz Konyaspora u Udinese samo je pitanje dana.

Turski tim je odbio prvu ponudu za 23-godišnjeg napadača vrijednu 4,5 miliona eura i postivili su cijenu od šest miliona.

 

Rukovodsvo Udinesea je odmah reagovalo i povećalo je ponudu na 5,25 miliona eura uz procenat od naredne prodaje bh. fudbalera.

 

``Istina je da Udinese želi Riada Bajića. Počeli smo pregovore i igrač je veoma zainteresovan za odlazak``, saopštili su iz Konyaspora.

 

Izvjesno je da će Bajić vjerovatno jako brzo završiti transfer u Seriju A. Očekuje se da sve bude gotovo u narednoj sedmici i tako će ovaj sjajni napadač povećati bh. koloniju u Italiji.

 

Podsjetimo, nakon odlične prošle sezone, Bajić je dobio veliki broj ponuda, a timovi koji su ga željeli u svojim redovima su dobro poznati.

 

Povezivao se s Fenerbahčeom, Hannoverom, Borussiom (M) i Anderlechtom, ali je na kraju Udinese bio najkonkretniji i uskoro će završiti transfer.

 

Bajić je u Konyaspor stigao prije dvije godine iz Željezničara za 500.000 eura, a Plavi će u slučaju da se transfer realizuje inkasirati oko 200.000 eura iz fonda solidarnosti.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.