x

Košarkaši BiH u nedjelju protiv Švedske u Zenici!

Seniorska košarkaška reprezentacija BiH nakon osvojenog turnira u Sarajevu u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u nedjelju će igrati u Zenici.

 

Protivnik izabranicima selektora Duška Ivanovića biće selekcija Švedske, a utakmica će se igrati u zeničkoj Areni sa početkom u 17 sati.

Cijene ulaznica za ovaj spektakl iznose 5 KM, a mogu se kupiti u tržnom centru ``Džananović``, gradskoj Areni, na Kamenitom mostu u centru grada, te po ugostiteljskim objektima. Sav prihod od ove utakmice biće doniran za ublažavanje katastrofalnih posljedica poplava u našoj zemlji.

 

Košarkaška reprezentacija BiH posljednji puta u Zenici je igrala prije pet godina, kada su u okviru kvalifikacija za Euro 2010, naši reprezentativci pobijedili rezultatom 82:77 selekciju Belgije.

 

Košarka u našoj zemlji u posljednjih nekoliko godina doživljava pravu renesansu, od uspjeha naših omladinskih selekcija, do seniorske reprezentacije koja je svakim danom sve jača i jača.

 

Za sve ljubitelje košarka u Zenici, te okolici nedjelja je prilika da na djelu vide NBA igrače Mirzu Teletovića i Jusufa Nurkića, te i ostale sjajne reprezentativce naše zemlje poput Nemanje Gordića, Elmedina Kikanovića, Andriju Stipanovića na čelu sa jednom od najboljih trenera u Evropi Duškom Ivanovićem koji je nedavno preuzeo kormilo grčkog Panathinaikosa.

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.