x

Košarkaši Igokee dočekuju Cedevitu u sedmom kolu ABA lige!

Košarkaši Igokee, nakon dramatičnih poraza od Crvene zvezde i Budućnosti u prethodnim kolima ABA lige, danas u sedmom kolu u Laktašima dočekuju Cedevitu, s kojom se nalaze na diobi pete pozicije.

Dragan Bajić, trener Igokee, smatra da su dva uzastopna poraza uticala na ekipu.

 

``Ekipa je u psihološkom padu nakon dva poraza na jednu loptu, iako se radilo o puno kvalitetnijim protivnicima. Svakako da ćemo pokušati doći do pobjede protiv puno kvalitetnijeg protivnika, koji ima visoke ambicije. Cedevita je tim koji u sastavu ima četiri hrvatska reprezentativaca i težak put je pred nama da slavimo pobjedu u ovom susretu. Naša šansa je da kroz borbenost i kvalitetnu igru u odbrani dođemo do lakih poena u napadu i tako nadoknadimo razliku u kvalitetu. Mi ćemo pružiti svoj maksimum i vjerujemo u pobjedu``, rekao je Bajić.

 

Cedevitu su ove sedmice napustili Skoti Hopson, Dejvid Stokton i Duje Dukan, a Bajić je rekao da odlazak njih trojice neće biti hendikep za ``vitamine`` na ovom meču.

 

``Njihov odlazak može da proizvede pozitivan šok za tim, koji je već ostvario pobjedu nad MZT-om u Evrokupu nakon njihovog odlaska. Odlazak tri igrača bi bio mnogo veći problem za nas, koji imamo skromniji sastav, nego za Cedevitu, koja ima dva tima. Kao najveći kvalitet Cedevite vidim unutrašnju igru njihovih centara Mire Bilana i Mirze Begića``, rekao je Bajić.

 

Derbi kola u Beogradu igraju Partizan i Budućnost, uz Crvenu zvezdu jedine dvije ekipe koje ne znaju za poraz u ABA ligi. Gosti odmorniji ulaze u ovaj meč, pošto su posljednju utakmicu igrali prethodne subote protiv Mornara, dok je Partizan imao teško evropsko gostovanje protiv Bešiktaša u srijedu.

 

Parovi 7. kola ABA lige, petak: Krka - Zadar (20). Subota: Cibona - FMP (19), Partizan - Budućnost (21). Nedelja: Igokea - Cedevita (17), Mega Leks - MZT (19). Ponedjeljak: Mornar - Crvena zvezda (18), Karpoš - Olimpija (21)

 

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.