x

Košarkaši Kaknja počeli pripreme za narednu sezonu!

Prozivci trenera Josipa Pandže odazvalo se osamnaest igrača, među kojima su bila i petorica novajlija. Ugovore sa Kaknjom potpisali su Dino Begagić iz Čelika, Nebojša Maksimović, Eldar i Amar Merdanović, koji su prošle sezone nastupali u dresu HKK Vitez, sa kojim su izborili plasman u prvoligaško društvo.

Prvom treningu prisustvovali i centar Muamer Karić (212 cm), dosadašnji član Sparsa, koji je na probi, te iskusni bek Ivan Baković, bivši igrač Čapljine, Viteza, Darde (Hrvatska), koji je u posljednje dvije sezone bio najbolji strijelac Posušja i Lige 12.

 

Njegov status će se definirati do kraja ove sedmice kada će biti poznati učesnici Lige 14, koja će odlukom Upravnog odbora KS BiH egzistirati u narednoj sezoni, a među kojima bi trebali biti i košarkaši Kaknja.

 

Iz prošlosezonskog sastava na okupu su ostali: Ermin Dedić, Dinko Peljto, Željko Palavra, Aldin Muflizović, Dženan Hadžić, Benjamin Šabić i Azur Lušija, kojima su priključena i šestorica najboljih kadeta i juniora Mirza i Sead Delibašić, Harun Mandra, Haris Aliefendić, Zlatan Tepić i Ahmed Plasto.

 

Pored prvog trenera Josipa Pandže, prvi mjesec dana sa igračima će raditi kondicioni trener Elvir Zametica iz Sarajeva, koji je ovu funkciju obnašao u sarajevskoj Bosni, mladoj reprezentaciji BiH i Steaui iz Bukurešta, a član Stručnog štaba postao je Mirnes Ganić, dosadašnji trener pionira i kadeta. Kompletne pripreme će se odraditi u Kaknju.

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.