x

Košarkaši Real Madrida savladali Barcelonu, Olympiakos pao u Bambergu

Sjajne odbrane igrale su se u prvoj četvrtini pa je viđen neefikasana početak meč, a ekipe su probudile tek u drugoj dionici. Kraljevi su meč prelomili u trećoj četvrtini kada su uoči odlaska u posljednju dionicu imali prednost od 16 poena razlike. Najefikasniji u redovima Reala bio je Dončić s 16 poena, a Barcelonu je predvodio Tomić s 12.

 

Bamberg je u svojoj Brose Areni savladao Olympiakos rezultatom 67:65. U utakmici u kojoj su dominirale odbrane presudila je posljednja četvrtina gdje su Nijemci zadržale Grke na svega sedam ubačenih poena što je bilo dovoljno za pobjedu. Najefikasniji kod Bamberga bio je Wright s 20 poena, dok je kod Olympiakosa najbolji bio Printezis s 12.

 

Žalgiris je šokirao Fenerbahče i slavio pobjedu u Istanbulu rezultatom 90:89. Čitavim tokom meča bio je rezultatski egal, a na kraju su Litvanci bili smireniji i došli do pobjede. Žalgiris je do pobjede predvodio Pangos s 22 poena, dok je najbolji kod Fenerbahčea bio Vesely s 20.

 

Unicaja je s rezultatom 93:84 u Malagi pobijedila Khimki. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, domaći su u nastavku igrali sjajnu odbranu koja je bila i presudna na kraju ovog meča. Nedović je bio najefikasniji u Unicaji, dok Khimkiju nisu pomogla ni 28 poena Shveda.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.