x

Košarkaši bez problema savladali Belgiju!

Mlada košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-20) pobjedom je otvorila Evropsko prvenstvo B divizije. Naši mladi košarkaši su večeras na Ilidži uvjerljivo savladali Belgiju rezultatom 71:50.

Od samog početka susreta naši košarkaši su dominirali. Belgija nije imala apsolutno nikakve šanse, a već nakon 10 minuta igre je bilo 15 poena prednosti u korist izabranika Alena Abaza, 24:9. 

 

Nastavila je naša selekcija s boljom igrom i u drugom periodu. Imali su u jednom trenutku bh. košarkaši i 21 poen razlike, ali su malo smanjili gas u završnici, te se na odmor otišlo sa 16 poena prednosti u korist naše reprezentacije, 39:23.

 

Mirnom igrom u nastavku naša selekcija bez većih problema održava prednost. Ponovo se igralo jako tvrdo i bez mnogo poena, a iako je Belgija dobila ovaj dio igre 12:10, u posljednji četvrti period bh. selekcija je ušla sa 14 poena viška, 49:35.

 

Ni u završnih 10 minuta nije bilo većih problema za našu selekciju. Iako je Jusuf Nurkić zbog problema s ličnim greškama igrao jako malo, ostatak ekipe ga je uspješno pokrio, te su do kraja bez većih problema priveli susret kraju za prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu.

 

Stefan Glogovac je predvodio bh. tim sa 23 poena i 10 skokova, Nedim Buza je dodao 14, a Jusuf Nurkić je imao osam poena i devet skokova.

Kod Belgije Emmanuel Lecomte je susret završio s 10 poena...

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.