x

Košarkašice Čelika u Areni ubjedljive protiv Željezničara!

Košarkašice Čelika danas su u zeničkoj Areni u okviru 20.kola, odnosno posljednjeg regularnog dijela Lige 11 dočekali ekipu Željezničara.

Zeničanke su u ovu utakmicu ušle kao apsolutne favoritkinje, što su na terenu i pokazale.

 

Već u prvoj četvrtini izabranice Slobodana Kecmana imale su prednost, na kraju je bilo 25:16 za Čelik. U drugom periodu Zeničanke su odigrale još bolje, posebno u fazi napada, tako da se na poluvrijeme otišlo s vodstvom Čelika od 20 poena razlike 50:30.

 

U trećoj četvrtini domaće košarkašice još su povećale svoju prednost, tako da je pitanje pobjednika bilo već riješeno. Na kraju treće četvrtine bilo  je 72:44 za Čelik. Domaći trener već je u drugom poluvremenu dao šansu i ostalim igračicama s klupe, a to je bilo posebno u posljednjih 10.minuta. Na kraju je završilo 88:60 (25:16, 25:14, 22:14, 16:16) za Čelik.

 

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi: Nedžla Kovačević je imala 17 poena i 11 skokova, Sara Heljić je također imala 17 poena i 10 skokova, a po 17 poena su ubacile Aldijana Iriškić i Anida Ćorović.

 

U redovima Željezničara Alispahić je imala 19 poena i 11 skokova, Hebib je ubacila 13 poena uz devet skokova, dok je Mesan imala 14 poena i sedam asistencija.

 

Čeliku je ovo bila 17 pobjeda uz tri poraza, dok je Željezničaru danas bio 13 poraz uz sedam pobjeda.

 

Zeničanke takmičenje nastavljaju u play offu, a protivnik u polufinalu će im biti košarkašice Banovića.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.