x

Kraj velike serije: Efes razbio Zvezdu u Beogradu!

Košarkaši Anadolu Efesa pobijedili su večeras u Beogardu Crvenu zvezdu rezultatom 86:72, te su prekinuli veliki pobjednički niz srbijanskog tima.

Osim u uvodnim minutama, Zvezda je većim dijelom prve dionice kontrolisala rezultat. Imali su konstantnu prednost, a nakon deset minuta igre bilo je plus četiri, 20:16.

 

Tokom druge dionice Efes je povremeno dolazio do prednosti, ali je Zvezda uspijevala da se vrati u prednost. Međutim, u samom finišu prvog poluvremena sjajan šuterski niz turskog tima je bio nezaustavljiv, te serijom od 17:2 razbijaju Zvezdu za 11 poena prednosti na poluvremenu, 47:36.

 

Efes je bez većih problema održavao prednost u nastavku. Doduše, uspjela je Zvezda da smanji prednost sa minus 18 na minus šest krajem treće dionice, ali su potom propustili nekoliko napada da se potpuno vratili u utakmicu. 

 

Turski tim je iskoristio greške domaćeg tima. Otišli su na plus devet krajem treće dionice (61:52), da bi u posljednjoj četvrtini potpuno razbili večerašnje rivale za sigurnu pobjedu i prekid Zvezdine serije od sedam pobjeda u Euroligi.

 

Goste je u ovom meču vodio Derrick Brown sa 20 poena, dok je kod Zvezde Marko Simonović ubacio 17.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.