x

Krofne i kafa sa puterom - idealna kombinacija!

Ukoliko se dvoumite oko dezerta - vruće, mirisne krofne su uvijek dobar izbor, jer lako izmame uzdah ukućana...a kada dodate i ukusnu šolju ove kafe sa puterom, ima svi da vas obožavaju. 

Jednu od trenutno najpopularnijih kafa na svijetu, je patentirao Dave Asprey, koji je na Tibetu, umoran od pješačenja, od svojih domaćina dobio čaj s puterom od jaka. Nakon što se oduševio ukusom, Dave je odlučio da eksperimentiše sa kafom i puterom, dodavši u jednom trenutku kokosovo ulje.

 

Ukoliko želite, možete i u sopstvenoj režiji da napravite ovu kafu.

 

Sastojci:

 

Za kafu: 2 šolje vruće kafe, skuvane od organskih zrna kafe

 

Ulje MCT: 1-2 supene kašike ulja triglicerida srednjeg lanca (MCT – Medium-chain triglyceride)

 

Puter: Dvije supene kašike putera

 

Priprema: Dio kafe stavite u blender. Kuvajte kafu i, nakon određenog vremena, dodajte ulje MCT, a zatim puter. Sipajte kafu iz blendera i miješajte sve dok se ne pojavi tanak sloj pjene.

 

Sada kada znate kako da pripremite kafu, vrijeme je da umijesite i krofne.

 

Sastojci: kašika šećera, 1/2 l mlijeka + još malo, 1 kg brašna, 3-4 dl vode, 3 žumanceta, ulje za prženje i malo kvasca.

 

Priprema: U šolju sipajte malo mlijeka i kašiku šećera, i izdrobite malo kvasca. Poklopite i ostavite na toplom mjestu da nadođe. U posudu prosejte brašno. Dodajte jaja, mlaku vodu, mlijeko i nadošli kvasac. Dobro zamijesite da se tijesto ne lijepi za ruke. Prekrijte krpom i ostavite da nadođe. Postupak ponovite 2-3puta. Oklagijom razvucite tijesto, pa ostavite da nadođe. Čašom vadite krofne i ostavite ih na stolu da još nadođu. U dubljoj šerpi zagrejte ulje i na njemu pržite krofne dok ne porumene. Pržene krofne namažite džemom.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.