x

Krpice sa grahom!

Danas spremite krpice od tijesta sa grahom.

Sastojci:

200g krpica

2 komada slanine

3 češanja bijelog luka

1 luk

1 kašika nasjeckanog peršuna

1 kašika maslinovog ulja

1 mala konezerva graha

sol,papar

oko 200 ml povrtnog temeljca

Priprema:

Slaninu narežite na sitne trakice.

 

Stavite krpice da se kuvaju u dovoljno ključale slane vode i kuvajte do pola da laganu smekšaju.

 

Ocijedite grah i lagano ga properite.

 

Zagrijete ulje u tavi pa na njemu prepržite slaninu da bude hrskava. Dodajte sitno nasjeckani luk pa nastavite pržiti da se luk zažuti, dobije finu boju i omekša. U to dodajte sitno nasjeckani bijeli kul i peršun, promiješate pa dodajte grah.

 

Grah lagano miješajte masnoćom, pa podlijte temeljcem, pustite da sve kratko kuva.

 

Dodate skuvane krpice rupičastom kašikom u tavu, miješate, nastavite kuvati da se krpice skuvaju do kraja i sve lagano ugusti (ako želite skroz gusto možete par komada graha izraditi, zgnječiti, viljuškom i umiješati u umak).

 

Servirate toplo kao prilog ili glavno jelo uz salatu.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.