x

Kuhate li i vi špagete na potpuno pogrešan način?!

Neke smo namirnice naučili pripremati od majki ili baka, neke smo s vremenom prilagodili svojim potrebama, ali bez obzira na volju i upornost, možda ih pripremamo potpuno krivo.

Kuhanje tjestenine

Priprema tjestenine spada u najjednostavnije procese. Naučili smo da trebamo staviti veliki lonac vode, soli, ubaciti tjesteninu i povremeno promiješati. No u talijanskoj kulinarskoj enciklopediji La Cucina Italiana stoji kako za špagete vrijedi posebno pravilo. Prije nego što ih stavite u lonac, treba ih zaokrenuti objema rukama, ali u suprotnom smjeru i zatim ispustiti. Na taj način će se špageti razdvojiti i neće se zalijepiti. Ostalu tjesteninu protresite prije no što je ubacite u lonac.

 

Odrezak

Bez obzira na koji način ga pripremamo, kolika je debljina i veličina mesa ili začini koje volimo koristiti, Huffington Post prenosi da većina nas griješi u jednom. Kulinarski bloger David Lebovitz ističe u svojoj novoj knjizi 'My Paris Kitchen' da se bezrazložno bojimo zarezati odrezak i provjeriti je li gotov. Zavirite ako morate. Za tako mali rez odrezak neće odmah izgubiti sve sokove i biti manje sočan

 

Brokula

Kada smo u žurbi, povrće poput brokule najlakše je pripremiti tako da ga skuhamo i primjerice stavimo malo maslaca da bude sočnije i ukusnije. No prema kulinarskoj stručnjakinji Lauri B. Russell, ni to nije najpametniji potez. U svojoj novoj knjizi 'Brassicas: Cooking the World's Healthiest Vegetables' Russell ističe kako povrće poput brokule, cvjetače ili prokulica ne trpi vodu koja ključa, jer nakon takvog kuhanja ostaje previše gnjecavo i prepuno vode. Preporučuje da radije povrće ovoga tipa stavite na lim, posolite i prelijete maslinovim uljem pa ispečete u pećnici.


Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.