x

LOPOVI OTVORILI IVANOV SANDUK: Htjeli su da preturaju po kostima mog sina!

Lopovi su otvorili drveni sanduk, ali nisu uspjeli da dođu do Ivanovih posmrtnih ostataka jer se oni nalaze u limenom kovčegu.

- U nedjelju kada sam primijetio da je grobnica moga sina Ivana Bogdanovića (21) otvarana, po drugi put sam umro. Kroz glavu su mi prolazile misli zašto da mu neko pomijera kosti i da uznemirava njegovu vječnu kuću - tim riječima za „Alo!” počinje ispovijest Milan Bogdanović, otac nastradalog mladića. 

 

On dodaje da su njegova supruga i on prvi put umrli prije pet godina, kada im je sin nastradao u saobraćajnoj nesreći, a da su sad ponovo umrli jer su nepoznati vandali ušli u grobnicu i pokušali da otvore sanduk sa Ivanovim tijelom. Lopovi su otvorili drveni sanduk, ali nisu uspjeli da dođu do Ivanovih posmrtnih ostataka jer se oni nalaze u limenom kovčegu.

 

- Pet godina supruga i ja svakodnevno obilazimo sinovljev grob i staramo se o njemu. U nedjelju oko 18 sati otišao sam da posjetim sina i dok sam brisao spomenik, učinilo mi se nešto sumnjivo. Primijetio sam da jedna od tri ploče čudno stoji. Samo što sam je dodirnuo, ona je skliznula, a zatim sam ugledao da je betonska ploča koja se nalazi ispod poluotvorena. Ne mogu da vam opišem moje osjećanje u tom trenutku, bijes, tugu, ma sve zajedno, da sam zatekao te koji su ulazili u grobnicu, ne znam šta bi bilo... - kroz uzdah priča Milan.

 

Prema njegovim riječima, odmah je obavijestio čuvara na novom obrenovačkom groblju, a potom i policiju.

 

- Dok sam čekao policiju kako bi uradili uviđaj i uzeli otiske, kroz glavu mi je prolazilo samo da nisu dirali kosti moga sina. Zašto su to uradili, koja im je bila namjera? I kada je najzad počeo uviđaj, bio sam nestrpljiv da saznam šta se dogodilo. Međutim, zbog mraka i lošeg vremena uviđaj je prekinut i nastavljen sutradan. Jutro nisam mogao da dočekam, iskren da budem. Kroz glavu su mi prolazile razne misli. Pomislio sam šta treba da uradim kako bih zaštitio sinovljev grob. Zar treba da uzmem sanduk i donesem ga kući kako bi imao svoj mir kada ga nema na groblju...?! - uzdišući priča Milan.

 

On dodaje da je ranom zorom bio na groblju i tamo sačekao policiju.

 

- Počeli su da uzimaju otiske prvo sa mermerne, a potom sa betonske ploče. Nakon što smo sišli u grobnicu, srce je htjelo da mi prepukne kada sam ugledao otvoren i pomjeran sanduk. Pomislio sam - gotovo je. Dirali su kosti moga sina, ali nakon što sam prišao, vidio sam da je limeni kovčeg koji se nalazi u drvenom sanduku neotvoren i na trenutak mi je laknulo. Priznajem, mnogo sam ogorčen zbog ovoga što mi se desilo i što niko ne haje da se zaštite upokojeni. Niko se čak ni iz uprave groblja nije udostojio da nazove i uputi izvinjenje. Meni ostaje nada da će policija uspjeti da otkrije ko je skrnavio grob i zašto, jer iz njega nije ništa ukradeno - kaže Bogdanović.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.