x

Lada pred kojom se Porschei sklanjaju u desnu traku!

Redoviti čitatelji sjetit će se da smo o ovom ruskom dragulju pisali prije nešto više od godinu dana i nadamo se da nam neće zamjeriti što ponavljamo gradivo. Imamo dobar razlog jer nam se ovoga u obilasku pridružio Boosted Boris, fiktivan YouTube lik koji je ovu Ladu u startu opisao kao najuzbudljiviji automobil koji je imao priliku testirati.

Automobil u pitanju svi će prepoznati kao podsjetnik na neka druga vremena, osim u slučaju da dolazite iz Rusije ili primjerice Egipta u kojem ćete automobil prepoznati iz svakodnevice. Lada 2104, odnosno Riva ili Nova, udaljena je od pojmova poput brz, sportski i uzbudljiv koliko je to uopće moguće i nikako ne spada u kategoriju automobila koji se često mogu vidjeti na tuning izložbama. Naravno, baš zbog činjenice da joj tamo nije mjesto, nađu se oni kojima se ideja modificiranja Lade učini itekako privlačnom. A kada mašta proradi i kreativni sokovi počnu teći, ništa ne stoji na putu tome da upravo jedna Lada odnese najviše pogleda na nekom okupljanju automobilista.

 

Doduše, ako je suditi po vanjštini, i nema baš razloga da zaustavite pogled na ovom konkretnom primjerku jer osim aluminijskih naplataka, velike ispušne cijevi i nekoliko naljepnica, ništa zapravo ne odaje dojam da se ovdje radi o nečemu vrijednom našeg vremena. No, zavirite u interijer i ugledat ćete neobičan mišung Lade i S13, odnosno S14 generacije Nissan Silvije. Neobična je to simbioza koja nije stala samo na estetici, već je ispod haube mjesto pronašao i prerađeni SR20DET motor s Garrett turbopunjačem, Ross Racing klipovima i Tomei bregastim osovinama. Kopajte još dublje i otkrit ćete Silvijin 5-stupanjski ručni mjenjač, kočnice, ovjes i upravljački mehanizam, dok je ispušni sustav vlasnik izradio sam.

 

Uz masu od 1180 kilograma, stvarna snaga od čak 420 KS na kotačima doista dobiva na vrijednosti. U praksi se to vidi kroz ubrzanje do stotke u trajanju od 4,2 sekunde, što je konačan dokaz da ova Lada definitivno nije za sprdanje. Na teži način naučio je to vozač Porschea koji se, ugledavši Ladu na svome repu, ubrzo sklonio u desnu traku.

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.