x

Lagan trijumf Hrvatske nad Islandom za prvo mjesto u grupi

Rukometaši Hrvatske su večeras u Splitu bez većih problema savladali Island rezultatom 29:27 u 2. kolu grupe A.

Drugom pobjedom su Hrvati izbili na prvo mjesto svoje grupe i osigurali plasman u naredni krug, samo još ostaje da se vidi s kojeg će mjesta izabranici Line Ćervara u drugu fazu takmičenja.

Dvije ekipe su se smjenjivale u vodstvu u prvom dijelu prvog poluvremena, a najveću prednost u prvih 30 minuta imala je Hrvatska (12:9). Na pauzu se otišlo pri rezultatu 14:13, a onda je u nastavku Hrvatska ubacila u brzinu više.

Kako je vrijeme prolazilo, tako je rasla prednost domaćina turnira koji je na kraju rutinski slavio rezultatom 29:27.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Luka Cindrić sa sedam postignutih golova, dok su po četiri gola dodali Marko Mamić, Luka Stepančić, Manuel Štrlek i Igor Karačić. Island je sa pet golova predvodio Aron Palmarsson.

U okviru grupe B, Norveška je savladala Bjelorusiju rezultatom 33:28 nakon vodstva 15:12 na poluvremenu.

Najefikasniji igrači utakmice bili su Bjornsen, Gullerud i Sagosen sa po šest pogodaka, dok je Bjelorusiju predvodio Karalek sa pet golova.

 

Evropsko prvenstvo, grupa A:

Hrvatska - Island 29:22 (14:13)

Hrvatska: Stevanović, Alilović, Mihić, Stepančić 4, Kopljar 1, Vori 1, Gojun, Horvat, Karačić 4, Buntić 2, Mandalinić, Štrlek 4, Ćupić 2, Musa, Mamić 4, Cindrić 7

Island: Gustavsson, Bjorgvinsson, Kristjansson, Palmarsson 5, Karason 2, Hallgrimsson, Atlason, Elisson, Sigurdsson 1, Gislason, Gudmundsson 3, Magnusson 3, Gunnarsson 4, Arnarsson 1, Gunnarsson, Smarason 3.

 

Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.