x

Lakersi nakon velikog preokreta slavili protiv Bullsa

 

Košarkaši Los Angeles Lakersa slavili su danas pobjedu na domaćem parketu protiv Chicago Bullsa rezultatom 103-94 u okviru jedine utakmice koja je igrana protekle noći u NBA ligi. 

Obje ekipe se ove sezone nalaze u negativnom omjeru, ali Lakersi su večeras bili nešto uspješniji i prije svega zahvaljujući sjajno odigranom drugom poluvremenu uspjeli su da slave pobjedu.

Bullsi su dobili prvu dionicu nakon što im je pripao drugi dio iste, pa su na kraći odmor otišli sa prednošću 27:23. U drugoj četvrtini prednost gostujuće ekipe konstantno je rasla, a sredinom ovog perioda došla je i do maksimalnih 18 razlike (54:36). Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću Bullsa 56:42.

Početkom nastavka gosti odlaze i do plus 19, ali krajem treće četvrtine počinje sjajna serija Lakersa. Oni na isteku ove dionice dolaze na samo minus tri (75:72), a već početkom posljednjeg perioda dolaze do izjednačenja. Kako se meč bližio kraju, tako su i Lakersi igrali sve bolje i na kraju su slavili sasvim zasluženu pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio Kyle Kuzma sa 22 poena, dok je Kentavius Caldwell-Pope dodao poen manje. Kod Bullsa istakao se Denzel Valentine sa 17 poena, a Antonio Blakeney je imao 15.

sportsport.ba/ Ekskluziva.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.