x

Lamborghini službeno predstavlja Aventador S!

Već dugo očekivani i najavljivani Lamborghini Aventador S, o kojem smo već prije pisali, sada je i dobio i svoj službeni video. Pripremite se za dolazak legende.

Već smo navikli da proizvođači automobila, kad predstavljaju svoje nove modele, veliki trud ulažu u različite promotivne aktivnosti. Međutim, u posljednje vrijeme sve više se javlja trend izrade promotivnih videa koji izgledaju kao najava za kakvu buduću filmsku uspješnicu. U tom, već revijalnom, tonu Lamborghini predstavlja svoj novi Aventador S. Cijela priča izgleda zaista fantastično, a poremećaj ega nikad nije bio popularniji. Provjerite zašto u videu koji donosimo u nastavku!

 

 

Inače, Lamborghini je pripremio dva promotivna videa, u kojima, osim genijalnosti svojih režisera, naglašava performanse i snagu svog novog cestovnog predatora. Osim toga, Lamborghini u videu naglašava i sinergiju između četiri različita sustava koja krasi novi Aventador.

 

Što se pak tiče performansi, Aventador dolazi s pogonom na sve kotače koji se ujedno mogu i zakretati, aktivni ovjes, odnosno 4 različita načina vožnje od kojih se ističe potpuno novi, ego.  S druge strane, ispod poklopca motora nalazi se 6.5 litreni agregat koji je, u odnosu na „običnu“ verziju Aventadora, jači za 39 konjskih snaga i sada razvija zavidnih 730 KS pri 690 Nm okretnog momenta. V12 agregat omogućuje mu ubrzanje do stotke za 2.9 sekundi uz maksimalnu brzinu od 350 km/h.

 

Lamborghini je razvio i novu upravljačku jedinicu koja, pomoću senzora postavljenih svugdje gdje su mogli biti postavljeni, prilagođava performanse stanju na cesti.  Razvijen je i novi kočioni sustav koji uključuje diskove veličine 400 mm, odnosno 380 mm.  Unutrašnjost ne zaostaje za performansama i atraktivnosti eksterijera. Uz novi multimedijski sustav razvijen je i sustav telemetrije itd. Cijena? Prava sitnica, 225,955£.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.