x

Las Terrenas: Turistički biser Dominikanske Republike!

Karibi su zaista neodoljivi i pravi raj na zemlji, a u prilog tome idu brojne turističke destinacije koje se stavljaju u sam vrh najpopularnijih lokacija. Dominikanska Republika je jedna od destinacija koja već duži niz godina privlači osebujnom prirodom, prekrasnim pješčanim plažama i zanimljivim običajima.

Las Terrenas je dio bogate ponude Dominikanske Republike, a radi se o gradu koji se nalazi u pokrajini Samana. U zadnje vrijeme predstavlja popularno mjesto za stanovnike iz glavnog grada, a sve zahvaljujući izgradnji autoceste zbog čega putovanje do ove rajske lokacije ne traje dulje od dva sata.

Pored novo otvorene autoceste Las Terrenas je postao još bliži zahvaljujući međunarodnom aerodromu El Catey otvoren za međunarodne letove iz svih krajeva svijeta. Ovaj simpatični dio svijeta sada je dostupniji svima koji žele okusiti čaroliju Dominikanske Republike.

Las Terrenas je nekada predstavljao malo ribarsko mjesto koje je pohvalio i Kristofor Kolumbo, koji je jednom izjavio kako Dominikanska Republika predstavlja najljepšu zemlju na svijetu. Danas je Terrenas mjesto na koje utječe klima Atlantika, pa tako godišnje padne umjerena količina padalina, što je manje u odnosu na ostale tropske krajeve.

Jedna od najvećih prednosti mjesta su prekrasne pješčane plaže s pogledom na kristalno čiste vode Atlantskog oceana. Ne postoji bolji osjećaj nego kada pod prstima osjetite pijesak koji će vas očarati svojom mekoćom i podatnošću.

Pored uživanja na čudesnim plažama Las Terrenas nudi i promatranje grbavih kitova koji dolaze svake godine u razdoblju između siječnja i ožujka zbog parenja. U gradu postoji nekoliko agencija koje organiziraju promatranje kitova, ali svaki od brodova mora biti na propisnoj udaljenosti kako ne bi ometali kitove.

U neposrednoj blizini Las Terrenasa nalazi se plaža poznatija kao “Playa Bonita”, a za sve koji žele u potpunosti istražiti ovo područje, velika je vjerojatnost da će pronaći plažu po svom ukusu. Smještaj je rezerviran u hotelima i privatnim vilama.

U ponudi mjesta nalazi se i nekoliko restorana s raznovrsnom kuhinjom, od eksluzivnih do restorana gdje jedete doslovno na cesti. Odaberite ono što vam odgovara i zadovoljite svoje nepce.

Izvor: putokosvijeta.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.