x

Latif Moćević novu pjesmu i spot poklanja svojoj domovini!

U sarajevskom caffe Liberty u Sarajevu sinoć je održana premijera pjesme i spota Latifa Moćevića.

Latif Moćević je umjetnik, operni pjevač, bas, koji svojim glasom dopire do duša mnogih slušatelja. Do sada radio na svojim pjesmama, ali i coverima. Ovaj put, Latif je predstavio nešto sasvim drugačije. Radi se o obradi pjesme ``Zemljo moja`` koju u originalu izvode Ambasadori. Moćević je obradu i spot posvetio Bosni i Hercegovini, povodom 25. novembra, Dana državnosti.

 

``Živimo u vremenu u kojem nas sve više otuđuju od najbitnijeg, a to je ljubav. I kao što je ljubav temelj svega zdravog, tako je ona i temelj zdrave države. Ova pjesma o vječnoj zemlji je mali doprinos jačanju ljubavi prema BiH i ljubavi među nama``, izjavio je Moćević. A ovo i jeste svojevrsni poklon Bosni i Hercegovini povodom obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH.

 

Aranžman i produkciju pjesme potpisuje Halid Hajduković (UNIART STUDIO), prateći vokal je Ena Brdar, a autor videospota Davor Ilinčić, dok scenario potpisuju Mersiha i Latif Moćević.

 

``Meni je velika čast što sam radio aranžman za pjesmu `Zemljo moja`, s obzirom da je ova pjesma nastala davno prije moga rođenja i mnogo cijenim Ambasadore``, rekao je Hajduković.

 

Podršku Latifovom radu dali su mnogi poznati koji su u videospotu sa privatnim fotografijama gdje drže natpise ``Volim te BiH``. Jedan od njih je i Džanan Musa, a tu su i Damir Džumhur, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Miralem Pjanić, Asmir Begović, Edin Branković, Amel Mekić, Armin Gredić, Mirza Mušija, Salko Zildžić, Zvezdana Stojaković, Lejla Zvizdić, Donna Ares, Brankica Rudan, Sinan Alimanović, Abdulkerim Damir Mirković, Bartolomej Stanković, Sindis Demić, Ammara Mistrić , Selma Droce, Larisa Droce, Samra Mašić-Ilinčić, Džemšid Hodžić, studenti Franjevačke teologije te ansambli ``Mostarske kiše`` i ``Novo nebo``.

 

Nakon oficijelnog dijela promocije, Latif je održao mini koncert za sve prisutne izvodeći sa svojim bendom najljepše pjesme o Sarajevu, o zemlji i ljubavi.

 

tekst: klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.