x

Ledena torta od čokolade i jagoda ili malina!

Kada u nekom slatkišu u isto vrijeme imate čokoladu i jagodu, to mora da bude ukusno.

Sastojci:

 

* gotova podloga za tortu

* po 2 cl maraskina, likera od pomorandže i limuna

* 100 grama preliva od čokolade

* 300 grama slatke pavlake

* 75 grama šećera

* 200 grama malina (ili jagoda)

* 25 grama ušećerenog voća

* 50 grama piškota

 

Priprema:

 

Foliju i podlogu za tortu (2/3) isjeći prema veličini činije i podlogu staviti na tacnu. Poprskati je likerima i rumom. Rastopiti čokoladu. Pavlaku ulupati sa šećerom, 2/3 mase pomješati sa 150 grama malina (ili jagoda) i sjeckanim voćem, pa premazati podlogu za tortu. U preostali šlag umješati čokoladu i izmrvljene piškote. Sipati preko krema sa voćem, pa prekriti preostalom korom. Pokriti tortu folijom i ostaviti je u frižideru 8 sati da se hladi.

 

Skinuti foliju, tortu prebaciti na tacnu, ukrasiti preostalim malinama i listićima nane.

 

Izvor: magazin.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.