Legendarni DJ Optiv nastupa na otvorenju Skilab Tattoo studija 20.7. u Tuzli

27.07.2017 19:00
legendarni-dj-optiv-nastupa-na-otvorenju-skilab-tattoo-studija-207-u-tuzli-main

Kad: 20.07.2017.

Gdje: Barok ulica, Tuzla, BiH

 

Nesvakidašnji događaj u svijetu, ako smijem tako reći, a sigurno da jeste, jer će 29.7.2017. godine legendarni DJ Optiv nastupiti u Barok ulici, u znak podrške Fa11out-u iz Tuzle, koji otvara Skinlab Tattoo studio. 

Kao što nam je već poznato da Tuzlanski Fa11out, koji organizuje najveće drum and bass evente u Bosni i Hercegovini, sada pomjera granice sa otvorenjem Skinlab studija, kao centra koji okuplja umjetnike iz regiona i svijeta, te na taj način želi ostvariti dugogodišnju misiju osvještavanja mladih kroz umjetnost i kulturu.

 

Senad Nurkanović (Fa11out), mladi umjetnik koji stvara muziku već duži niz godina i ostvaruje uspjeh sa izdanjem za Britansku izdavačku kuću Bad Taste Recordings, vlasnik je Skinlab Tattoo studija. Uz podršku Irfana Brkovića (Fa11out), Nedima Begića (Different Style), Anesa Husanovića (Tuzla Live) i Dade Babovića (Tatzoo) otvoriti će vrata svim mladim umjetnicima, koji žele da se razvijaju u bilo kojoj umjetničkoj disciplini, kako bi na taj način pokrenuli armiju Tuzlanskih kreativaca.

Optiv (Švicarska)

 

Producent Drum and Bass muzike koji vec decenijama ostvaruje velika dostignuća na svjetskoj sceni. Vlasnik je Red Light Records-a i Cause4Concern izdavačkih kuća. Stapanjem duboke, tamne i ozbiljne vibracije, Optiv uvijek odiše profesionalizmom i iznimno visokim produkcijskim vrijednostima. Njegova izdanja su na gotovo svakoj etiketi najvećih izdavačkih kuća, kao što su Virus, Shogun, Renegade Hardware, Playaz, C4C Recordings, te mnogi drugi. 

 

Fa11out (BiH)

 

Producentski duo iz Tuzle (Bosna i Hercegovina) osnovan 2009. godine. Njega čine: Senad Nurkanović i Irfan Brković. Njihovu produkciju karakteriše specifičan drum and bass zvuk poznatiji  kao Neurofunk drum and bass. Ujedno su zaslužni za promociju drum and bass muzike u svom gradu ali i u BiH. Postali su prepoznatljivi organizirajući mnoge evente sa regionalnim i svjetskim producentima, u namjeri da prezentuje i očuvaju drum and bass kulturu.

 

Veliku zahvalnicu i priznanje Fa11out dodjeljuje Tuzla Live Udruženju za podršku i saradnju u realizacija događaja.

 

https://www.youtube.com/watch?v=WXFc24SXSNQ


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.