x

Lengenda Chelsea seli u SAD!

Sljedeće bi sedmice engleski fudbalski veteran Frank Lampard (36) trebao završiti transfer u redove MLS momčadi FC New Yorka.

Lampardu je u junu istekao ugovor sa Chelseajem, a engleski su mediji složni u ocjeni da će Sjedinjene Američke Države biti njegova nova destinacija.

New York FC je klub koji je osnovan u maju 2013., ali neće se početi natjecati u MLS-u do marta 2015. godine. Kao rezultat toga, Lampard bi mogao sljedećih nekoliko mjeseci provesti na posudbi u sestrinskom klubu FC New Yorka – Melbourne Cityju.

 

Tokom 13 godina provedenih u Chelseaju, Lampard je postao najbolji strijelac u povijesti kluba i u tom je periodu osvojio tri premijerligaška naslova, četiri FA Cupa, te po jedan naslov u Ligi prvaka i Europa ligi.

 

Engleski izbornik Roy Hodgson vodio je Lamparda na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, ali je tamo upisao tek jedan nastup protiv Kostarike. Lampard je do sada za Englesku skupio 106 nastupa, a nakon povratka s godišnjeg odmora trebao bi donijeti odluku o nastavku ili prekidu reprezentativne karijere.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.