x

Lennox Lewis: `Borba stoljeća` je farsa!

Nekadašnji svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji, legendarni Britanac Lennox Lewis, istakao je da je za njega ``borba stoljeća`` između Conora McGregora i Floyda Mayweathera farsa, te da je ne bi gledao osim u slučaju da mu bude plaćeno da je komentariše.

Irski UFC borac Conor McGregor će 26. augusta odmjeriti snage, u bokserskom ringu, s neporaženim američkim bokserom Floydom Mayweatherom, ali Lennox Lewis ne vidi svrhu njihove borbe.

 

``Pred ovaj događaj vlada veliko uzbuđenje i on se željno iščekuje, ali ja ovo ne vidim kao ozbiljnu borbu``, izjavio je Lewis za Sportsweek, a u razgovoru s BBC Radiom 5 je poručio:

 

``Ne bih ovu borbu računao kao ``borbu``. Mayweather, u biti, boksuje s momkom koji je UFC borac, a ne bokser...Svi žele vidjeti šta će se desiti.``

 

``Da li će McGregor udariti Floyda nogom kada shvati da mu ne može parirati u boksu, šta će uraditi?...Bokseri, iz prethodnih 49 Floydovih mečeva, nisu uspjeli shvatiti kako ga pobijediti, a sada će ga UFC borac pokušati pobijediti u boksu...Mislim da je to, u određenoj mjeri, farsa``, izjavio je legendarni bokser, pa na kraju dodao:

 

``Mislim da ovo nije borba koju bih otišao da vidim, osim ako mi ne plate da je komentarišem.``

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.