x

Lepa Brena otkrila ko je kriv što njen brat Faruk nije izgradio karijeru kao pjevač!

Faruk Jahić, brat Lepe Brene, je na nagovor rođene sestre pristao da se okuša u emisiji ``Nikad nije kasno`` i pokaže svoj pjevački talenat. Žika Jakišić je otkrio da su Faruka zbog sestre zvali Lepi Brenko, a kada je otpjevao pjesmu Lea Martina ``Odiseja``, žiri je ostao bez teksta. Svi su bili oduševljeni Farukovim pjevanjem, koji je inače harmonikaš.

``Divno, iskreno i pravo, ovo nisam očekivala``, rekla je prva Kaliope.

 

Aco Pejović je takođe imao samo riječi hvale: ``Slušao sam te i prije ali večeras si briljirao``. 

 

``Mislim da si imao lijepu tremu. Čulo se uzbuđenje u tvom pjevanju, ali kao nema nema ničega. Ja se samo pitam šta bi se desilo da se takav frajer pojavio prije jedno 20 godina``, pitao se Mare a onda je Brenin brat rekao da su ga se prije mnogi plašili.

 

``Jesu se bojali, bio sam korpulentan, kao vidi koliki je ovaj harmonikaš``, odgovorio je Faruk.

 

``Čuje se muzikalnost, drago mi je što si sada došao``, dodao je Mare, na šta Faruk rekao: ``Nikad nije kasno! Bilo bi mnogo Jahića na estradi, pa sam pustio sestri, ona to bolje iznese od mene``. 

 

Lepa Brena je iskoristila priliku da kaže kako je ona postala pjevačica ali je otkrila i ko je glavni krivac što njen brat nije izgradio karijeru.

 

 ``Naša majka je pjevala fantastično, budila nas je sa pjesmom i od njen smo naslijedili taj talenat, a ona od svoje majke koja je bila samouka pa je naučila da svira harmonku. Prvo je pjevala naša sestra Fakita, pa Faruk, pa sam tek ja. Ja sam počela da pjevam jer nisam imala para na fakultetu da se izdržavam, da bih mogla da studiram, međutim kod mene je krenulo munjevito i profesionalno. Ja ću reći ko je bio krivac, a krivac sam mnogo više ja nego on!`` iskrena je bila Brena. 

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.