x

Leposava pokušala da gluhonijemog sina skloni sa pruge!

Leposava Pešić (81) otišla je u smrt zajedno sa svojim sinom Jovanom (59) dok je pokušala da ga skloni sa pruge pred nadolazećom lokomotivom. Jovan, koji je bio gluhonijem od malena, nije čuo lokomotivu koja mu je dolazila s leđa. Rođaci i komšije koji su šokirani takvom smrću, kažu da je Jovan imao i psihičkih problema, ali da je majka o njemu odlično brinula iako je bila zagazila u devetu deceniju.

Na Pešiće je dok su prelazili prugu, naletjela dizel lokomotiva krećući se iz pravca Kraljeva, a od zadobijenih povreda Leposava i Jovan su na mjestu preminuli.

 

Porodična kuća u zaseoku Sinđelić u Adranima, ostala je pusta. Leposava nije stigla da je renovira do kraja. Kćerka Ljiljana je jedina živa u porodici, jer je i drugi sin prije desetak godina stradao, nakon što je izvršio samoubistvo.

 

- Majka i brat su krenuli iz stana u Kraljevu u kojem su proveli zimu da obiđu radove na porodičnoj kući. Šta se tačno dogodilo niko nije vidio, možemo samo da nagađamo. Jovan je bio od rođenja gluhonijem, imao je zdravstvenih problema, a mama, iako u godinama, dobro se držala. Nesreća, velika – priča Ljiljana kroz suze.

 

Ljiljana, koja živi u Gornjem Milanovcu, došla je sa sinom Milanom da pripremi sahranu svoje porodice i nije imala snage da puno toga kaže od bola.

 

- Toliko puta sam majci govorila da iz Kraljeva do kuće idu taksijem, ali oni su voljeli da prošetaju, a i bolesnom bratu je prijalo. Ostala sam bez majke i brata. Strašno sam tužna – ispričala je Ljiljana.

 

Mještani Adrana o Pešićima imaju samo riječi hvale. Kažu da su živjeli su od penzije pokojnog oca Rodoljuba. Prije desetak godina Jovanov stariji brat je izvršio samoubistvo.

 

- Nesreća uvijek stiže dobre ljude – pričaju mještani.

 

Sahrana posmrtnih ostataka tragično nastradalih Leposave i Jovana Pešića biće obavljena u subotu na seoskom groblju u Adranima.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.