Letu Štuke, Zoster, Mostar Sevdah Reunion i drugi na Sarajevsko After Filmu

17.08.2017 20:00
letu-stuke-zoster-mostar-sevdah-reunion-i-drugi-na-sarajevsko-after-filmu-1

Kad: Od 11. do 17.08.2017.

Gdje: Dom mladih i Amfiteatar dom mladih, Sarajevo, BiH

 

Sarajevsko, ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala, pokrovitelj je serije koncerata  Sarajevsko After Film koji će od 11. do 17. augusta biti održani u sarajevskom  Domu mladih.  Otvorenje Festivala, u petak,  11. augusta, rezervisano je za electro party pod nazivom Opening Submarine Night-Martin Kremser (AU)/Hibrid/Sijah & Kolenda. 

Martin Kremser je karijeru počeo 2003. godine, a ovaj austrijski muzičar poznat je po svojim energičnim nastupima i odličnom deephouse setu. Uz Martina Kremsera, za izvrsnu atmosferu pobrinut će se i  domaći muzičari Hibrid te Sijah &Kolenda.   

 

Dugo očekivani koncert kultnog benda Letu Štuke bit će održan u sklopu Sarajevsko after film-a, u subotu 12. augusta. Na sceni su od 2004. godine, kada snimaju demo za petnaestak pjesama čiji je autor frontmen benda Dino Šaran. Njihova prva snimljena pjesma je ``Sunce`` sa gostima Darkom Rundekom i Cargo Orkestrom. Prvi album izdaju pod imenom „Letu štuke“ u novembru 2005. godine. Bend Letu Štuke čine: Dino Šaran (vokal, gitara), Đani Pervan (bubnjar, producent), Emir Jugo (gitara), Bojan Ahac (klavijature) i Dejan Ostojić (bas gitara). Region su osvojili mnogobrojnim hitovima poput „Mjesto za dvoje“, „Minimalizam“, „Sunce“, „Šutiš“, „Sami“, „Kao na zapad“  i drugih. Nedavno su objavili „The best of“, a ovaj koncert predstavlja i svojevrsnu najavu novog albuma ovoga benda. 

 

 

Koncert počinje u 22 sata, a za odličnu atmosferu pobrinut će se i predgrupa The Gift, koja izvodi hitove  britanskog rock and roll-a. 

 

Na Sarajevsko After Film nastupit će i Mostar Sevdah Reunion, Zoster,Skroz, Elemental, Bad Copy i drugi. Sarajevsko na svim  koncertima časti sve svoje ljubitelje, pa će cijena točenog piva 0,33 l biti 2 KM, a karte se mogu kupiti na web stranici i prodajnim mjestima kupikartu.ba. 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.