x

Lexus sprema e*otsko izdanje LC-a!

Jedan od najpoznatijih proizvođača luksuznih automobila iz Japana najavljuje svoj novi model kojim napada tržište Europe. Predstavljamo vam novi Lexus LC F!

Iako je trenutno cijeli projekt tek u povojima, Lexus se polako ali sigurno priprema za dolazak svog novog super snagatora. Riječ je o novj verziji legendarnog LC modela koja bi trebala biti prava erotika za sve entuzijaste. Cijeli projekt je nedavno dobio zeleno svijetlo pa je Lexus brže bolje htio novo ime i službeno zaštititi, a čime je najavio dolazak u velikom stilu na stari kontinent.

 

Iako još nema puno detalja koji razotkrivaju  kako će izgledati novi LC F, nagađa se kako će se ispod poklopca motora nalaziti 5.0 litreni V8 agregat koji bi trebao razvijati okruglih 500 konjskih snaga. Prema navodima, novi Lexus će biti pravo dizajnersko čudo koje će utjerivati strah u kosti svim konkurentima iz Europe, a primarno seriji 5 iz BMWa, odnosno Maseratiju Gran Turismo. Iako će mnogi reći kako Lexus puca visoko, Japanci su očito pronašli recept koji će zakuhati tržišnu utrku u ovom segmentu automobila.

 

Međutim, neke od informacija govore kako će LC F, uz agresivni izgled, na sebi imati hrpu karbonskih vlakana i različite aerodinamičke dodatke. Tržištu bi trebao biti predstavljen tek iduće godine po, za sada, nepoznatoj cijeni.

 

Inače, glasine kako Lexus radi na razvoju novih modela kruže još otkako je prošle godine na autosajmu u Detroitu tržištu predstavljen LC 500. Točnije, navodi se kako Lexus u bliskoj budućnosti planira proizvesti kabriolet, odnosno model poput LC F, a koji je sada i službeno najavljen.

 

Inače, za LC model, Lexus navodi kako je baš on jedan od najdinamičnijih u klasi što dokazuje performansama koje razvija. Ispod poklopca motora nalazi se pogonski agregat koji razvija 471 konjske snage i do stotke sprinta za 4.4 sekunde. Osim „obične“ verzije, LC dolazi u hibridnoj verziji čije su performanse nešto slabije, ali i dalje sasvim solidne, 354 konjske snage i ubrzanje do stotke za 4.7 sekunde. LC se, uz performanse, može podičiti i nagradom za dizajn koju je primio prošle godine, a koju dodjeljuje NAIAS (auto sajam koji se održava u SADu i okuplja kremu auto industrije).

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.