x

Lice bez akni u pet koraka!

Donosimo vam maske i pilinge za čisto lice bez akni.

Odaberite recept protiv akni po svojoj mjeri, nanesite pastu na očišćeno i osušeno lice, izbjegavajući područjeoko očiju, pa ostavite neka djeluje koliko god dugo je preporučeno. Isperite mlakom vodom i osušite lice lagano ga tapkajući peškirom.

 

Osjetljivu kožu lica nipošto nemojte grubo trljati...

 

Aloe vera

 

Svježi gel aloe vere predstavlja pravi rudnik vitamina za kožu koji je čine blistavom, elastičnom, očišćenom i glatkom. Ostavite ga neka se u potpunosti osuši i tek ga tada isperite.

 

Jabukovo sirće

 

Jabukovo sirće preporučuje se za kožu sklonu aknama. Na vatu nanesite sirće i njome tapkajte preko cijelog područja zahvaćenog aknama.

 

Cimet i med

 

Cimet i med nisu samo omiljene zimske namirnice kao dodatak čaju, nego su i sjajne za njegu kože – pogotovo one sklone aknama. Pomiješajte kašičicu meda s toliko cimeta da dobijete pastu. Nenesite na lice u tankom sloju i ostavite neka djeluje barem sat vremena. Ovu masku možete nanositi svakodnevno!

 

Svježi krastavac

 

Omiljena (pro)ljećna sastavnica salata može biti idealno rješenje za akne. Ogulite krastavac i u blenderu ga usitnice u pastu. Nanesite na lice te ostavite neka djeluje sat vremena. Isperite običnom vodom.

 

Paradajz

 

Paradajz u kombinaciji s limetom sužuje proširene pore, koje su odgovorne za akne i mitesere. Pomiješajte kašiku svježeg soka od paradajza s dvije do pet kašika svježe iscijeđene limete. Vatu umočite u smjesu i nanosite na zahvaćeno područje oko deset minuta. Isperite i ponovite postupak za vidljive rezultate.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.