x

Liga prvaka: Hoće li Manchester City uhvatiti posljednji voz za osminu finala?

Manchester City je od četiri dosadašnja susreta u grupi E uspio izvući dva boda. Očajna igra tima Manuela Pellegrinija dovela je u pitanje njihov prolaz u osminu finala Lige prvaka. Večerašnji susret protiv Bayerna je posljednji voz za Manchester City.

U večerašnjem susretu na Etihadu Manchester City će ugostiti Bayern Munchen, ekipu koja je sa četiri pobjede osigurala već i prolaz i prvo mjesto u grupi E.

 

Od Bayerna se ne očekuje pretjerano žustra igra, no kako god, bez svog najboljeg nogometa City neće lako do cilja. Bayern je naime u cijeloj sezoni izgubio samo jednu utakmicu. Nakon toga upisao je 15 pobjeda i tri remija.

 

„Bayern nikada utakmice u Ligi prvaka ne shvaća olako. Velike ekipi se nikada ne opuštaju, uvijek ispunjavaju svoju obvezu i traže pobjedu. Na terenu ćemo vidjeti vrlo dobri Bayern“, oprezan je trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini, koji je u značajnim problemima s izostancima.  Povrijeđen je napadač Džeko, veznjak David Silva, kao i odbranbeni igrač Kolarov. Ako se pri tome dodaju kartonirani - vezni Yaya Toure i Fernandinho, možemo reći da je Pellegrini u velikim problemima

 

„Nedostaju nam trojica vrlo važnih igrača, ali imamo ekipu. Znamo da moramo pobijediti Bayern, da moramo pokazati karakter i biti agresivni od prve minute u situaciji kada nam je pobjeda zadnja prilika za prolaz grupe“, naglašava Pellegrini. Dozu samopouzdanja dolijeva i činjenica da su dva ključna ofanzivca u dobroj formi.

 

„Moramo vratiti izgubljenu loptu što je brže moguće i moramo odigrati jaki presing, iako to neće biti lako protiv kvalitetnih igrača Bayerana koje moramo pokušati umarati kako ne bi svježi dolazili u kontranapade. U teškoj smo smo situaciji, ali vjerujem u moje igrače i siguran sam da ćemo biti pravi. Ako ne uspijemo proći, bit će to veliki korak unatrag, no ja uvijek gledam pozitivno. Nismo se odrekli Lige prvaka, nismo se odrekli ni Premier lige“, zaključio je strateg Manchester Cityja Manuel Pellegrini.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.