x

Liga prvaka / Ronaldo zabio dva pogotka u 400. nastupu u dresu Reala, hat-trick Kanea na Kipru!

Utakmicama u grupama G i H večeras je počelo drugo kolo Lige prvaka. Na četiri susreta postignuto je 12 golova.

Grupa G

 

Bešiktaš - RB Leipzig 2:0

 

Bešiktaš je nakon pobjede u prvom kolu u gostima kod Porta upisao nova tri boda. U Istanbul je došao Leipzig i ispraćen je sa dva pogotka u mreži. U 11. minuti Babel je načeo mrežu gostiju, a u 43. minuti Talisca je nakon fenomenalnog centaršuta Quarezme postavio konačnih 2:0. Susret je prekinut u 70. minuti zbog problema sa reflektorima, ali je kvar brzo otklonjen i nakon samo nekoliko minuta je nastavljen.

 

Monaco - Porto 0:3

 

Monaco je ponovo razočarao, a tri boda sa stadiona ``Louis II`` je odnio Porto. Prvi pogodak na meču postigao je Aboubakar. Benaglio je u 31. minuti dva puta odbranio udarac napadača gostiju, ali je treći put bio nemoćan. Aboubakar je svoj drugi pogodak na meču postigao u 70. minuti susreta za 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Layun u 89. minuti.

 

Tabela grupe G:

 

Grupa H

 

Borussia Dortmund - Real Madrid 1:3

 

Real Madrid je odnio bodove iz Dortmunda zahvaljujući Baleu i Ronaldu. Velšanin je u 18. minuti postigao prelijep pogodak nakon Carvajalovog centaršuta, a potom je u 50. minuti asistirao Ronaldu za 2:0. To je Ronaldu bio 108. pogodak u Ligi prvaka, a večeras je Portugalac igrao svoju 400. utakmicu u dresu Reala. Počasni pogodak za Borussiju postigao je Aubameyang u 54. minuti susreta, a svoj 109. pogodak u Ligi prvaka Ronaldo je postigao na Modrićevu asistenciju u 79. minuti za konačnih 3:1.

 

APOEL - Tottenham 0:3

 

Spursi su gostovali na Kipru i vratili su se s tri boda. Junak utakmice bio je Kane koji je postigao hat-trick. Najprije je u 39. minuti pogodio na Alderweireldovu asistenciju, potom mu je u 62. minuti Sissoko asistirao za drugi pogodak, a konačnih 3:0 postavio je na Trippierovu asistenciju u 67. minuti.

 

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.