x

Lillard: Nisam želio čuti da se Nurk povrijedio!

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić i dalje se nalazi van parketa zbog povrede noge koju je zaodobio prošle sedmice na meču protiv Houstona.

U samom finišu utakmice Nurkić je doživio frakturu fibule, ali kasnije je ustanovljeno da je naš košarkaš neko vrijeme imao problema s nogom. Ovo je postao veliki problem za Portland koji se svim silama bori da zaigra u play-offu.

 

Od dolaska iz Denvera bh. košarkaš je postao važan tim Portlanda, te je svojim sjajnim igrama donio nekoliko važnih pobjeda. Njegovi saigrači ne kriju razočarenje što se Nurkić povrijedio u najgorem trenutku, a zanimljivu izjavu dao je Damian Lillard.

 

``On je jak momak. Sjećam se da mi je u nekoliko navrata rekao da ga boli noga, ali sam mu govorio da to ne želim da slušam. I na kraju se ispostavilo da je noga ovog momka zaista slomljena. Razočarao sam se jer je to došlo u najgorem trenutku, ali to ne znači da ćemo mi odustati``, rekao je Lillard, te dodao:

 

``Moramo se nastaviti boriti za play-off i znam da ima tu nekoliko momaka koji mogu zamijeniti Jusufa. Jasno je da ja ne mogu igrati na Nurkovoj poziciji, ali se nadam da će momci koji dobiju šansu biti dostojna zamjena za njega``.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.