x

Limitirani BMW serije 6 ima limitirani broj izmjena!

Iako možda neopravdano, kada susretnem BMW serije 6 na cesti prva stvar koju pomislim je „Aha da, i taj automobil postoji.” Doduše, ljepuškasti luksuzno-sportski kupe u ovoj se generaciji polako približava svome kraju, a kako bi njemačka tvrtka ispisala sretan kraj njegove priče lansirala je posebnu izvedbu, namijenjenu kupcima koji se nećkaju oko toga isplati li se čekati sasvim novi model.

BMW serije 6 objektivno vjerojatno zaslužuje samo dobre riječi, ali činjenica je da se u prodaji nalazi još od početka 2011. godine i da ipak postoji razlika u kontekstu tehnologije u usporedbi s podosta modernijom serijom 5, koja je nedavno predstavljena u novom izdanju. Naravno, BMW ima pune ruke posla oko pripreme sljedeće generacije, koja bi trebala izaći do kraja godine, a do tada poslužit će se već klasičnih metodama za održavanje pojedinog modela na životu – posebnim izvedbama. Neki su proizvođači skloniji tome od drugih pa uspijevaju prolongirati život svojih modela i do nekoliko godina, pa tako niti BMW-u posezanje za takvim brzinskim rješenjima nije sasvim strano. U slučaju serije 6 radi se o novom limitiranom paketu koji već svojim „kreativnim” nazivom M Sport Limited Edition najavljuje da je tu samo da odradi posao i da nije na bitnoj misiji da oda počast nekoj osobi ili nekom događaju iz bogate tvrtkine povijesti, niti da ispita teritorij nekim tehnološkim eksperimentima. Što će onda kupac dobiti ako stavi kvačicu kraj ove opcije?

 

Kupac, koji se u osnovi može odlučiti za bilo koju od tri karoserijske izvedbe u ponudi – kupe, kabriolet ili kupe-limuzinu Gran Coupe – dobit će posebno uređeni eksterijer koji osim uobičajenih M Sport elemenata sada krasi Sonic Speed Blue plava boja, kućišta retrovizora od ugljičnih vlakana, kao i set dvobojnih 20-colnih M naplataka s dvostrukim krakovima od lake legure. Navedene opcije od početka 2017. godine postoje i kod bilo koje druge Šestice, ali BMW napominje kako su one ovdje dio standardne opreme. Interijer je ekskluzivno presvučen u crnu Merino kožu odabranu iz izloga BMW Individual odjela, a elegantnu crninu nadopunjuju detalji izvedeni u Fjord Blue plavoj boji, te umetci od ugljičnih vlakana raspoređeni u kabini.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.