x

Limunada je sjajan napitak, ali da li znate kako ona djeluje na vaše ZUBE?!

Svi stručnjaci se slažu da je veoma zdravo piti vodu s šećerom i limunom, jedino zubari imaju suprotno mišljenje. Evo i zašto!

Limunada se oduvijek koristila kao vrhunsko osvježenje za tople dane, kao ispomoć u liječenju prehlade, ali i kao eliksir za ljepotu. Posebno ona napravljena s toplom vodom, bez šećera.

 

Poznato je da mnogi ljudi u Japanu svako jutro ispijaju šoljicu tople vode s limunom, kako bi podstakli metabolizam, nahranili tijelo vitaminom C i zdravo započeli dan, što se jasno vidi na njihovoj koži, ali i figuri.

 

Popularnost vode sa limunom je porasla i zahvaljujući “fitnes savjetnicima sa društvenih mreža”, koji je hvale i nazivaju detoks vodom, a na njoj se baziraju i neke popularne dijete.

 

Dok je voda sa limunom apsolutno zdrava i dobra za tijelo i mladolik izgled, zubari upozoravaju kako s njom ne treba pretjerivati ako želimo sačuvati lijepe zube.

 

Limunska kisjelina može oštetiti gleđ, ali i dovesti do karijesa, piše “Allure”, koji je popričao sa jednim uglednim stomatologom.

 

Ako pijete previše vode sa limunom, bilo bi dobro smanjiti količinu unosa, a još bolje veći dio limuna zamijeniti svježim krastavcem.

 

Za lijepe zube važno je izbjegavati i pića puna šećera, ali i vino koje poprilično oštećuje gleđ.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.