x

Lindex Pink Fashion Event!

Tradicija Lindex-a, obilježavanja mjeseca oktobra, mjeseca borbe protiv raka dojke se nastavlja. U cilju podizanja svijesti kao i samoj podršci u borbi protiv raka dojke u petak navečer, švedski brend Lindex je pod pokriviteljstvom magazina Azra u Sarajevu te magazina Grazia u Banja Luci održao „LINDEX PINK FASHION EVENT“ u svojim prodavnicama u Sarajevu u Importanne Centru kao i u Banja Luci u RK Boska gdje je predstavio ovogodišnju PINK kolekciju od čije će se ukupne prodaje 10% donirati Klinici za onkologiju, hematologiju i radiologiju u Tuzli.

Pink kolekcija sadrži 19 odjevnih predmeta i modnih dodataka među kojima je i Pink narukvica od koje će sav profit biti doniran za podršku u borbi protiv raka dojke. Pink kolekcija je napravljena od mekanih, pletenih i istkanih materijala u jesenjim bojama. Pored predstavljanja kolekcije posjetioci su mogli uživati u ugodnoj muzici, cateringu i proizvodima domaćeg brenda „ella“.

 

Svojim glasom i izvedbom pjesme „Gdje sam ja?“, specijalna gošća u Sarajevu, ovogodišnja predstavnica Bosne i Hercegovine na Euroviziji, Dalal Midhat Talakić je oduševila mnogobrojne posjetioce dok je izvlačenjem tiketa i uručivanjem nagrada koje je organizator obezbjedio i obradovala najsretnije među njima. Među posjetiocima su bili i glumica Arma Tanović poznatu po svojoj ulozi u svima poznatim filmovima „Ljeto u zlatnoj dolini“, „Dobro uštimani mrtvaci“ kao i u domaćim serijama i predstavama.

 

Pozivu su se odazvali i supruge ambasadora Velike Britanije i Nizozemske u Bosni i Hercegovini, gospođe Caroline Ferguson i Mariette Kraak kao i sam ambasador Velike Britanije Edward Ferguson. Domaćin večeri u Sarajevu, prelijepa Erna Saljević se pobrinula da svojim šarmom ukrasi cjelokupan event te pruži zabavu prisutnima. Mlada Banjalučka pjevačica Vanja Mišić koja je regionu poznata i po svom učešću u jednom od najgledanijih muzičkih takmičenja, X Factor Adria kao i domaćin večeri Nataša Gajić su upotpunili cjelokupan event u Banja Luci.

 

Borba protiv raka dojke je važno pitanje u socijalnoj posvećenosti Lindex-a koji je ponosni, glavni partner Pink Ribbon organizacije još od 2003. godine. Pink kolekcija će biti u prodaji u svim Lindex prodavnicama u Bosni i Hercegovini od 17. oktobra.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.