x

Linea otišla u povijest, stiže Aegea!

Fiat je novi kompaktni sedan predstavio na međunarodnom salonu automobila u Istanbulu

Do kraja idućeg tjedna u Istanbulu se održava Međunarodni salon automobila, a što je Fiatu poslužilo da prikaže novi kompaktni sedan. S modelom Aegea dosadašnji predstavnik u ovom segmentu, Linea, odlazi u povijest. 

 

Nije čudno da je novi model prikazan u Turskoj, jer je to zemlja gdje će se proizvoditi, a ujedno je i najveće tržište sedana. Aegea odiše daleko modernijim i atraktivnijim dizajnom, a što bi trebalo pridonijeti daleko većoj popularnosti na tržištima gdje je segment kompaktnih sedana u porastu. 

 

Model je to koji se bori sa sve žešćim rivalima, poput Dacije Logan, odnosno Škode Rapid, a može se pohvaliti ukupnom duljinom od 4,5 metara, širinom od 178 te visinom od 148 centimetara. Aegea je nastala na platformi s međuosovinskim razmakom od 264 cm, a tu je i 510 litara prtljažnog prostora. 

 

Navode kako ima sasvim dovoljno prostora za pet putnika, a kupci će moći birati između četiri motora, po dva benzinska i MultiJet II turbodizelska, snage od 95 do 120 KS. Ovisno o izboru motora, Fiat je pripremio ručni ili automatski mjenjač, a moguća je i potrošnja manja od 4 litre! 

 

U putničkoj kabini se nalazi Uconnect infotainment system, a čije se funkcije prikazuju na 5-inčnom touchscreen displayu u boji. Integrirana je TomTom satelitska navigacija, handsfree Bluetooth komunikacija, stražnja kamera... Prodaja starta na jesen, a u Bursi će se proizvoditi vozila za više od 40 zemalja. 

 

Izvor: automotorisport.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.