Live na OBN TV: Cro Cop ponovo u MMA ringu protiv opasnog zlatnog olimpijca Ishija!

23.08.2014 11:00
live-na-obn-tv-cro-cop-ponovo-u-mma-ringu-protiv-opasnog-zlatnog-olimpijca-ishija-main

Treći put od odlaska iz UFC-a, Mirko “Cro Cop” Filipović će 23. avgusta ući u MMA borilište. Na drugoj strani ringa u japanskom glavnom gradu Tokiju će stati opasni judoka – Satoshi Ishii. Ovaj izuzetno zanimljiv dvoboj na IGF 2 (Inoki Genome 2) priredbi pogledajte ekskluzivno i direktno na OBN TV sutra od 13 sati!

Pobjeda protiv Suzukawe pa poraz od Oleinika – tako izgleda MMA “score” Mirka Filipovića nakon odlaska iz UFC-a 2011. Mirko se posljednje tri godine puno više koncentrirao na svoju kick boksing karijeru gdje je bio izuzetno uspješan. Osim onog kontroverznog poraza od Remyja Bonjaskog na Gloryju 14 u Zagrebu, Filipović je nanizao sedam vrlo impresivnih pobjeda. Osvojio je K-1 WGP u jednoj noći svladavši Millera, Zhuravleva i Londta; pobijedio je Ray Sefa, slavio je i u drugom dvoboju protiv Millera u Gloryju. No, MMA je stavio na stranu sve do prije nekoliko mjeseci i ponude iz legendarnog INOKI-ja. Osim dvoboja protiv Ishiija, Cro Cop je u paketu dogovorio i tradicionalan nastup na Staru godinu u istoj promociji pa će mu druga polovica 2014. definitivno proći u znaku MMA-ja.

 

Iako široj javnosti relativno nepoznat, Satoshi Ishii je sve samo ne lagan zadatak za bilo kojeg svjetskog teškaša, pa tako i za Cro Copa. Olimpijski judoka, koji je 2008. u Pekingu uzeo zlato u kategoriji iznad 100 kilograma, je jednako uspješan i u MMA borilištu. 2009. je započeo svoju profesionalnu karijeru porazom od legendarnog Hidehika Yoskide. Od tada do danas je ubilježio 12 pobjeda i još samo jedan poraz – od vjerojatno najboljeg borca svih vremena, Fedora Emelianenka. Posebno impresivno izgleda njegov pobjednički niz u posljednjih godinu i pol dana. Slavlja protiv bivših UFC-ovaca Tima Sylvije, Seana McCorklea, Pedra Rizza, Jeffa Monsona i Phila de Friesa su mu i donijela tepanje nekih borilačkih medija koji su Ishiija nazvali trenutačno najboljim teškašem svijeta izvan UFC-a. I zaista, ovi rezultati su i više nego impresivni te su svojevrstan poziv na oprez.

 

Ipak, Cro Cop je bez sumnje puno kompletniji borac od Ishiija te bi trebao bez većih problema dominirati na nogama. Filipović je u pripremnom periodu puno vremena proveo radeći obranu od rušenja jer je upravo “borba na parteru” najjača Ishiijeva kvaliteta. Od 12 pobjeda u karijeru, Japanac je do čak njih sedam stigao odlukom sudaca, dok je četiri protivnika uspio prisiliti na predaju.

 

Mirkov MMA score se zaustavio na 28 pobjeda i 11 poraza. Ishii je definitivno protivnik po mjeri za hrvatskog borca u ovom trenutku te bi slavlje Cro Copu donijelo još nekoliko vrlo zanimljivih MMA angažmana u narednom periodu.

 

Direktani prijenos iz Tokija pogledajte od 12 sati uprogramu OBN TV. 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.