x

Ljetni obrok: Salata sa tunjevinom!

Predlažemo vam način na koji možete idealno da ukombinujete tjesteninu i ribu iz konzerve.

Priprema: Tjesteninu skuvamo sa malo soli al dente. Kukuruz šećerac skuvamo u slanoj vodi 5-8 minuta. Mladi crni luk nasejckamo na sitnije komade.

 

U činiju stavimo prohlađenu tjesteninu i kukuruz šećerac. Lagano promiješamo. Zatim dodamo mladi crni luk i tunjevinu. Sve lagano promiješamo da se smjesa ujednači.

 

Posolimimo i pobiberimo po ukusu. Na kraju dodajemo majonez i sve dobro sjedinimo. Ostavimo u frižideru da se dobro prohladi.

 

SASTOJCI:

 

- 200 g (integralne) tjestenine

 

- 1 konzerva tunjevine u komadima

 

- 150 g kukuruza šećerca

 

- 2 struka mladog crnog luka

 

- 100-150 g (posnog) majoneza

 

- 1 kašičica soli, 1/2 kašičice bibera

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.