x

Ljeto koje je pred nama stvoreno je za putovanja! Evo koje destinacije vrijedi obići!

Sezona ljetnjih odmora nam se približava, pa je pravo vrijeme da počnete da razmišljate o vašim planovima za putovanje.

U svijetu postoji toliko nevjerovatnih mjesta. Zemlje koje ćete naći na ovoj listi nisu baš uobičajene destinacije za ljetnji odmor. Ali, budite sigurni da će ove destinacije stvoriti mnogo lijepih uspomena i priče o kojima ćete pričati u budućnosti.

 

1. Filipini

 

Filipini su magična zemlja sa čak 7106 ostrva. Jednostavno, šarmiraće vas ljubaznost mještana, niske cijene i prekrasne plaže. Možete li zamisliti kako ispijate svježe kokosovo mlijeko na plaži dok uživate u masaži i slušate zvuke talasa? Ovaj opis ukratko objašnjava ljepotu ove zemlje. Ako ste ikada planirali putovanje u ovom dijelu svijeta, onda morate da posjetite Filipine.

 

2. Ukrajina

 

Možda je prirodno da ste malo uplašeni kada čujete rineč ``Ukrajina``, znajući za nedavna politička previranja, ali nije sve onako kako izgleda u vijestima, a bezbkednost u Ukrajini je na nivou kao u svakoj normalnoj zemlji. Glavni grad, Kijev, je divno mkesto za istraživanje. Nema mnogo turista, tako da ćete doživjeti zanimljivo iskustvo. Bićete impresionirani neobičnom arhitekturom crkava i dvoraca. Noćni život u Kijevu je energičan, a cijene su znatno niže od bilo kog drugog velikog grada u Evropi.

 

3. Mjanmar

 

Mjanmar (Burma) je zemlja koja je nedavno otvorila svoje granice za turiste, tako da možete dobiti vizu odmah nakon slijetanja na međunarodni aerodrom u Iangonu. Najbolje je da što prije posjetite ovu zemlju dok je autentična i dok cijene ne postanu astronomske. Za Mjanmar se očekuje da će postati novi Tajland sa invazijom turista, a to će svakako uticati na gubljenje autentičnosti.

 

4. Južna Koreja

 

Južna Koreja je na štetu, često u sjenci svog susjeda, Japana, kao atraktivne turističke destinacije. Razvijena tehnologija, futuristički i urbani način života u Seulu će u potpunosti promijeniti vaše percepcije i vjerovanja. Koreja je jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu, jer se Korejska kultura uglavnom zasniva na poštovanju drugih. Korejska hrana je jeftina i ukusna, a noćni život u Seulu je najbolji u svijetu.

 

5. Bocvana

 

Na kraju, ali ne i najmanje važna, je Bocvana. U ovoj mirnoj zemlji živi prijateljski narod, a najpoznatiji je zbog divljih životinja koje žive tamo i veličanstvenih pejzaža. Pogledajte safari kroz Bocvanu i vidjećete nilske konje, krokodile, lavove, leoparde, nosoroge, zebre i druge egzotične životinje. Bićete iznenađeni činjenicom da se 17% teritorije Bocvane sastoji od nacionalnih parkova koji su dom najvećih stada slonova na Zemlji.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.