x

Ljubav i zavaravanje!

Kada je riječ o ljubavi, nerijetko ne želimo vidjeti istinu. Kada stvari ne idu onako kako smo očekivali, često se zavaravamo raznim izgovorima. No, bježanje od istine neće vam donijeti ništa dobro. Stoga vam otkrivamo najčešće izgovore kojima ubjeđujemo sebe da je njemu ipak stalo, ako duboko u sebi znamo da to nije tačno.

Nije strašno što se nije javio tri dana nakon spoja – Ranije je vrijedilo pravilo od tri dana. Ako vam se muškarac ne javi u tom periodu, znači da jednostavno nije zainteresovan. Sa napretkom tehnologije taj se rok smanjio na dan i pol. Ako se ne javlja, vjerovatno ćete doći u iskušenje da se vi javite njemu. No, najbolje je da pričekate i vidite da li će se i kada on javiti, jer vam i to može mnogo toga reći o tome s kim imate posla.

 

Nema vremena za izlazak – Kada nam se neko sviđa, često pristajemo na sve. Upravo zbog toga ćete tolerisati to što se viđate samo onda kada njemu to odgovara, iako je i to rijetko. No, u izgovore da nema vremena ne biste trebali vjerovati. Niko nema toliko obaveza da nema baš nimalo slobodnog vremena, a ako mu je zaista stalo do toga da vas vidi, sigurno će naći neki način.

 

Nije se stigao javiti – Za poruku je potrebno svega nekoliko sekundi, a teško je povjerovati da nije mogao odvojiti barem toliko vremena da bi vam se javio. Nije čuo? Telefon nije bio kod njega? Baš čitav dan nije pogledao telefon? U današnje vrijeme- teško. Ne vjerujte o ovakva jadna opravdanja.

 

Promijenit će se zbog vas – Vjerovatno ne postoji žena koje nije bila ubijeđena da će on promijeniti zbog nje. Obećanja su jedno, ali vremenom će vam postati jasno da ih on ne namjerava ispuniti. Potrudit će se da nešto promijeni samo kada iskrsne veći problem – i to samo zato kako bi se sve ponovo vratilo u normalu, ali ni to neće dugo potrajati. Jedino što možete uraditi jeste da ga prihvatite onakvog kakav jeste. Ako vam se ta opcija na sviđa – jedina druga je prekid.

 

Vjeran je – Ako počnete sumnjati da vas vara, najbolje je da razgovarate sa njim. Intucija i njegovo čudno ponašanje nisu nešto što biste trebali zanemarivati. Ako imate dokaz nevjere, vrijeme je za uzbunu. Zadnje što trebate učiniti jeste da se zavaravate kako to neće ponovo uraditi. Vjerovatno ste i sami čuli za onu – ko prevari jednom, opet će.

 

Izvor: ljepota.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.