x

Ljubav pobjeđuje kancer!

Nešto više od sedam mjeseci saznao sam za djevojčicu Arianu Dizdarević , na žalost njena sudbina je bila tada kao i sudbina mnoge naše djece kako u zemlji tako i u regionu. Svaka takva priča me je duboko ranjavala što smo često bespomoćni da pomognemo toj djeci ili jednostavno nemamo sluha za vapaje najmlađih.

Posmatrajući Arianu , njene slike, i video zapise koje sam dobijao kao da je svaki njen osmijeh urezivao se u mene, sa slike mi je govorila ne brini ja jesam mala ali sam mnogo jaka i snažna djevojčica . Okružena aparatima tiho je pjevušila moje pjesme i ako pola riječi nije umjela da izgovori, riješen da joj isto tako uzvratim. Poklonio sam joj ljubav, pažnju i ono najvrijednije što je nju činilo sretnom, osmijeh, apelovao sam na sve ljude dobre volje da pomognu Ariani, da ako ništa drugo budu njena podrška i ako je mala razumjela je sve, njene oči su sjajem to odavale. Ona se borila dani su prolazili u nadi da će konačno ona ugledati svijet kao i sva druga djeca. Taj dan je došao na prvom mjestu za nju i njenu porodicu, za sve ljude velikog srca, za sve moje kolege koji su joj bili podrška.
 
Njen život počinje danas, sa njene dvije godine Ariana korača stazama života i počinje svoje bezbrižno djetinjstvo. Ariana je pobjedila Kancer Wilm, mnogo je djece koja sanjaju njenu sudbinu i zato na današnji dan oboljelih od Kancera želim svima da poručim okrenite se oko sebe sigurno postoji neko ko čeka vaš osmijeh, vas ne košta mnogo a njima je to najveći lijek i vjera u bolje sutra. Ne dozvolimo da najmlađi budu zaboravljeni u najtežoj i najvećoj borbi za zdravo djetinjstvo i bolje sutra !
Ovim putem se zahvaljujem i medijima koji su bili uz Arianu i njenu porodicu !

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.