x

Ljubičasto tele rođeno u Čačku !

 

U domaćinstvu Radmile Glavonjić u čačanskom selu Jezdini, krava Đurđa otelila je muško tele blijedoljubičaste boje.

Tele, koje kao da je potomak kravice iz reklame za poznatu čokoladu ``milka``, postalo je atrakcija u ovom selu pod Jelicom, a štala Glavonjića premala je da primi sve komšije koje bi da vide neobično mladunče.

``Tek kada ga je majka po teljenju olizala, uočili smo da je tijele neobične boje, ali smo mislili da će vremenom ta boja preći u uobičajenu. Međutim, sutradan smo po dnevnoj svijetlosti zapravo shvatili da je mališa ljubičast, baš kao u reklami. Raspitivala sam se kod veterinara otkud ovakva boja, a oni su mi objasnili da se najverovatnije radi o genetici`` - priča Radmila Glavonjić.

Ona kaže da je kravu braon boje kupila u Novoj Varoši. Navodi da se Đurđa do sada telila nekoliko puta, ali nijedno mladunče nije bilo neobično poput ovog. Radi se o omatičenom grlu, oplođenom sjemenom simentalske rase koje potiče iz Padinske Skele. Komšije, a pogotovu djeca, oduševljeni su novim mezimcem sela.

``Tele je prelijepo, djeca me svaki dan tjeraju da idemo kod Radmile u štalu da ga vide. Ni najstariji mještani ne pamte da je neka krava ikada otelila slično mladunče`` - kaže jedna od komšinica porodice Glavonjić.

Izvor: Blic/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.